Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Καταγγελία για το συνέδριο του ΕΚΠΕΦ


 Οι παρακάτω υπογεγραμμένοι, χθες 23/6/2017, καταθέσαμε ασφαλιστικά μέτρα κατά της διεξαγωγής του συνεδρίου και ορίστηκε τακτική δικάσιμος για τις 27 Ιουλίου.
 Οι λόγοι που μας οδήγησαν σε αυτή την ενέργεια ήταν και είναι η διασφάλιση των δημοκρατικών και νόμιμων διαδικασιών στα Συνδικάτα.
 Συγκεκριμένα δηλώσαμε, και καταθέσαμε και αποδείξεις, πως δεν είμαστε εκλεγμένοι αντιπρόσωποι στο ΕΚΠΕΦ, όχι μόνο εμείς αλλά και οι υπόλοιποι αντιπρόσωποι του Σωματείου της ΛΑΡΚΟ.
 Εμείς, όπως και οι υπόλοιποι, εκλεχτήκαμε στις 21/9/2016 ως αντιπρόσωποι για το Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας που στις 6/11/2016 διαλύθηκε και αυτόματα έληξε και η θητεία μας.
 Η προσωρινή διοίκηση του νεοσύστατου Εργατικού Κέντρου Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας, που ιδρύθηκε στις 21/12/2016, προχωρά σήμερα στην διεξαγωγή Συνεδρίου με νόθους αντιπροσώπους, με αντιπροσώπους που έχουν εκλεγεί για το νομικό πρόσωπο που διαλύθηκε στις 6 Νοεμβρίου 2016.
Παρ’ όλα αυτά, από την στιγμή που είμαστε γραμμένοι στα μητρώα, είχαμε την υποχρέωση να παραστούμε στην έναρξη και να ενημερώσουμε το Σώμα για την νοθεία που στοχεύουν να κάνουν.
 Το Σώμα των αντιπροσώπων, που διέλυσαν το Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας και τώρα χωρίς εκλογές στα πρωτοβάθμια σωματεία έρχεται και επιβεβαιώνει τον εαυτό του ως συνέχεια, πήρε απόφαση, παρουσία του δικαστικού αντιπροσώπου, να μας αποβάλει από την αίθουσα.
 Φυσικά δεν είχαμε διάθεση να συμμετέχουμε σε διαδικασίες νοθείας και φύγαμε, δηλώνοντας παράλληλα πως θα ασκήσουμε κάθε δικαίωμα μας για να διασφαλίσουμε το κύρος του εργατικού κινήματος.
 Όλα τα παραπάνω είναι γεγονότα που βοηθούν τον κάθε εργαζόμενο να καταλάβει πως στο συνδικαλιστικό κίνημα υπάρχουν δύο γραμμές . Η μία του εκφυλισμού, του συμβιβασμού και της συνεργασίας με τους εργοδότες και τις κυβερνήσεις που μας πίνουν το αίμα, και η άλλη του ταξικού προσανατολισμού, του ασυμβίβαστου αγώνα και της τήρησης των δημοκρατικών διαδικασιών.
 Παναγιώτης Πολίτης
 Σταύρος Ανδριώτης 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)