Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Στην παραγωγή αγριελαίου στρέφονται στη Φθιώτιδα

agrielaio-fthiotida
Μια ομάδα νέων ανθρώπων από την περιοχή της Πελασγίας Φθιώτιδας, αφήνοντας την κλασική καλλιέργεια της ελιάς, κάνει στροφή προς τα πίσω και γυρίζει στις αρχέγονες μορφές αξιοποίησης της άγριας ελιάς για την παραγωγή αγριελαίου.
Ξεπερνώντας το συμβατικό μοντέλο παραγωγής και με στόχο την ενημέρωσή τους στη διαχείριση του φυτού, κάνουν το πρώτο βήμα στην αναζήτηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων αυτού του τρόπου καλλιέργειας.
Συμπαραστάτης σε αυτήν τους την προσπάθεια είναι ο παραγωγός αγριελαίου Αλέξανδρος Καρακικές από το Πήλιο. Με μία πορεία άνω των 15 χρόνων στην καλλιέργεια της αγριελιάς και σε συνεργασία με το Τμήμα Φαρμακογνωσίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο κ. Καρακικές προσπαθεί να αναδείξει τις φαρμακευτικές ιδιότητες του φυτού και τις επιχειρηματικές δυνατότητες μέσω της ορθολογικής αξιοποίησής του. Όπως ο ίδιος δήλωσε στην «ΥΧ», «η αγριελιά, μέσα από τον ορθό τρόπο αξιοποίησής της και χωρίς τη χρήση χημικών ουσιών, μπορεί να μας προσφέρει υψηλής διατροφικής αξίας προϊόν, με μεγάλη προστιθέμενη αξία. Αυτό, όμως, προϋποθέτει ένα άλλο μοντέλο παραγωγής και διαχείρισης του φυτού, ώστε το προϊόν να καλύπτει όλες τις ποιοτικές προδιαγραφές».
 http://www.ypaithros.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)