Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σύναξη Ηγουμένων και Ηγουμενισσών των 18 Ιερών Μονών της Ιεράς Μητροπόλεως μας

Σύναξη των Καθηγουμένων, των Υπευθύνων και των διαχειριστικών επιτροπών όλων των Ιερών Μονών της Ιεράς Μητροπόλεως μας , Ανδρώων και Γυναικείων, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 15 Ιουνίου το πρωί, στην μεγάλη αίθουσα τελετών του Πνευματικού - Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως μας.
            Σκοπός της συνάξεως αυτής ήταν η ενημέρωση τους από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Νικόλαο για τις νέες ισχύουσες νομοθετικές ρυθμίσεις , την νομιμοποίηση των αυθαιρέτων, των δασικών χαρτών και άλλων θεμάτων που αφορούν  την  λειτουργία των μοναστηρίων.
            Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε και συνεχάρη τους μοναχούς και τις μοναχές δια την από πάσης πλευράς άψογη λειτουργία των Ιερών Μονών και τους επεσήμανε μερικά ιδιάζοντα θέματα σχέσεων των μονών με τον κόσμο, τους τοπικούς άρχοντες και τους επισκέπτες, τα οποία χρίζουν ιδιαίτερης προσοχής.
            Υπεγράμμισε ωστόσο, ότι τα μοναστήρια είναι πνευματικοί θησαυροί για την τοπική μας Εκκλησία, η οποία πρέπει να καυχάται γι' αυτά . Επεσήμανε δε με έμφαση ότι η Διοίκηση της Μητροπόλεως, όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει κανένα πρόβλημα με κανένα μοναστήρι. Τούτο ωφείλεται εις την ευλάβεια των μοναχών και των μοναζουσών και εις την αγάπην του ιδίου του Μητροπολίτου, ο οποίος παρέχει πάσαν φροντίδαν και διευκόλυνση στην εύρυθμη λειτουργία των Ιερών Μονών.
            Η σύναξη έκλεισε  με εποικοδομητική διαλογική συζήτηση και με την διανομή σε όλους του νέου βιβλίου του Σεβασμιωτάτου : "Ο Ευμενείας Μάξιμος". 
http://www.imfth.gr/
Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Φαράγγι Μέγα Ρέμα Άγιος Κωνσταντίνος Φθιώτιδας:Από τα ομορφότερα και διασκεδαστικότερα φαράγγια... (Υπέροχες φωτογραφίες & video)

Νέα πυρκαγιά έξω από τα Καμένα Βούρλα - Σηκώθηκαν τα PZL (ΦΩΤΟ)