Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Με κάθε επισημότητα οι εορτασμοί στη Σπερχειάδα


Για τα 75 χρόνια από την έναρξη του ένοπλου αγώνα κατά των κατακτητών
Παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννη Τσιρώνη αλλά και πολλών εκπροσώπων της πολιτειακής και στρατιωτικής ηγεσίας του τόπου, ξεκίνησαν το μεσημέρι στη Σπερχειάδα οι 3ημερες εκδηλώσεις μνήμης για την έναρξη του ένοπλου αγώνα κατά των κατακτητών το Μάιο του ’42 από την Καλύβα Στεφανή.
Μετά την επιμνημόσυνη δέηση, ακολούθησε κατάθεση στεφάνου από τους επισήμους στο βωμό των Άρη Βελουχιώτη, Στέφανου Στεφανή, Φώτη Μαστροκώστα, Νίκου Λέβα και Βασίλη Ξηροτρούλια, αλλά και μικρή δεξίωση από το Δήμο Μακρακώμης.
Την εκδήλωση τίμησαν οι βουλευτές Φθιώτιδας, Αποστόλης Καραναστάσης και Γιάννης Σαρακιώτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Θύμιος Καραΐσκος με την Περιφερειακή Σύμβουλο, Δέσποινα Αλαμπάνου, ο Δήμαρχος Μακρακώμης Θύμιος Παπαευθυμίου με τους τρεις Αντιδημάρχους του, Κυρίτση, Συρράφο και Θεοδοσόπουλο, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Κώστας Μπήτος, Πάνος Κοντογεώργος, Γιάννης Μπογιαντζής, Νίκος Τζιβελέκας και Γιάννης Μάνθος, ο Διοικητής του ΚΕΥΠ ταξίαρχος Βασίλειος Μπέλλος, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής, Δημήτριος Φούρλας, ο Διοικητής της ΠΥ Μακρακώμης, Αντιπύραρχος Θανάσης Παπασταμούλης ο Διοικητής του ΑΤ, Αστυνόμος Α’, Γιώργος Σταθοκώστας,  και πολύς κόσμος.
Ξεχωριστή η παρουσία των Δημοτικών Σχολείων και ειδικά του 1ου Σπερχειάδας που αύριο Σάββατο 20/5 στις 8.00 μμ έχει την τιμητική του με «Το Χρυσό Ιωβηλαίο» στον προαύλιο χώρο του σχολείου του.
Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν και απόψε με την Εκδήλωση, “Τραγούδια της Αντίστασης” από την Χορωδία “ΗΧΩ” στο Κινηµ/θέατρο ΠΑΝΘΕΟΝ στη Σπερχειάδα στις 8.30 μμ.
Για την Κυριακή 21 Μαΐου 2017 υπάρχει γενικός σημαιοστολισμός των ∆ηµοσίων Καταστηµάτων, ∆ηµοτικών και Κοινοτικών Καταστηµάτων, των Καταστηµάτων ΝΠ∆∆ και Ιδιωτικού ∆ικαίου, των Τραπεζών, των οικιών και των ιδιωτικών καταστηµάτων καθώς και φωταγώγησή τους μετά τη δύση του ηλίου και ως τις πρωινές ώρες της επομένης.
efthia.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)