Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ξεκίνησε η λειτουργία του Ογκολογικού Τμήματος στην «Κλινική Λαμίας»


Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 22 Μαΐου 2017 18:36Ξεκίνησε η λειτουργία του Ογκολογικού Τμήματος στην «Κλινική Λαμίας»
Ο Νίκος Κεντεποζίδης επικεφαλής του "Ογκολογικού" στην «Κλινική Λαμίας» - Μια σημαντική εξέλιξη για τους καρκινοπαθείς της περιοχής μας και όχι μόνο.
Τι δήλωσε στο LamiaReport o γνωστός Παθολόγος - Ογκολόγος Νίκος Κεντεποζίδης, Διευθυντής της Ογκολογικής Κλινικής του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας Αθηνών, ο οποίος είναι πλέον και επικεφαλής της ομάδας του Ογκολογικού Τμήματος στην «ΚΛΙΝΙΚΗ ΛΑΜΙΑΣ», που ξεκίνησε να λειτουργεί την Δευτέρα (20/3).
Ξεκίνησε η λειτουργία του Ογκολογικού Τμήματος στην «ΚΛΙΝΙΚΗ ΛΑΜΙΑΣ», η οποία περιλαμβάνει εξωτερικό ιατρείο για παρακολούθηση και προγραμματισμό ασθενών με νεοπλασματικά νοσήματα, μονάδα ημερήσιας νοσηλείας για χορήγηση χημειοθεραπείας, καθώς και κλινική για εσωτερική νοσηλεία.
Είναι ένα πολύ θετικό και σημαντικό βήμα για τους ασθενείς, όχι μόνο της Φθιώτιδας, αλλά και όλης της Κεντρικής Ελλάδας, οι οποίοι αναγκάζονταν να κάνουν πολλά χιλιόμετρα, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται οι ίδιοι και οι συγγενείς τους.
Επίσης είναι πολύ σημαντικό διότι, όπως θα διαπιστώσετε από τα βιογραφικά των γιατρών της ομάδας, που μπορείτε να διαβάσετε στη συνέχεια του άρθρου, οι ασθενείς είναι σε πολύ καλά χέρια, εξαιρετικών γιατρών και επιστημόνων, με βαθιά γνώση του αντικειμένου τους.
Η ογκολογική ομάδα αποτελείται από τους: κ. Κεντεποζίδη Νικόλαο MD MSc PhD, Παθολόγο Ογκολόγο, διευθυντή της Ογκολογικής Κλινικής του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας Αθηνών και κ. Δημητριάδη Ιωάννη MD MSc, Παθολόγο Ογκολόγο, Συνεργάτη της Θεραπευτικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Δείτε τι είπε στο LamiaReport o επικεφαλής της ομάδας Νίκος Κεντεποζίδης:
ΕΡ: Κύριε Κεντεποζίδη, τι πιστεύετε ότι θα προσφέρει και με ποιον τρόπο το νέο ογκολογικό τμήμα στη Λαμία, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Ελλάδας;
ΑΠ: Έχει την βούληση και προοπτική να συνεισφέρει με τον καλύτερο τρόπο στην επιστημονική εμπέδωση της ογκολογίας με την όσο το δυνατόν άρτια εφαρμογή στην πράξη, τόσο θεραπευτικά αλλά και ανακουφιστικά, δίνοντας έμφαση στην ποιότητα ζωής και στην ολιστική αντιμετώπιση αυτής της συχνής πια ασθένειας. Ο στόχος είναι η μετατροπή της σε μία χρόνια πάθηση όπως τόσες άλλες, με εξάρσεις και υφέσεις, πάντα σε συνεργασία με τον ασθενή και το οικείο περιβάλλον του. Με γνώμονα πάντα το συμφέρον του ασθενούς, οι παροχές υπηρεσιών υγείας και στον ογκολογικό τομέα, σε ιδιωτικό και κρατικό επίπεδο, πρέπει να αλληλοσυμπληρώνονται και να δρουν στοχεύοντας στην υψηλή ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών.
ΕΡ: Πιστεύετε ότι υπάρχει έξαρση του καρκίνου γενικά, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή μας, όπως εικάζεται τελευταία;
ΑΠ: Nομίζω ότι δεν υπάρχει κάτι περισσότερο από ότι συμβαίνει στον υπόλοιπο κόσμο, σίγουρα υπάρχει μία μεγαλύτερη περιβαλλοντική επιβάρυνση και ως εκ τούτου μία σχετικά αυξημένη επίπτωση στο φαινόμενο αλλά η σύγχρονη επιστήμη και η αλματώδης ανάπτυξη της βιοτεχνολογίας θα ανταπεξέρχεται του προβλήματος πολύ επαρκώς. Συνεπώς ο κόσμος δεν πρέπει να καταλαμβάνεται από φόβο αλλά να αισιοδοξεί βάσιμα.
Βιογραφικό Νίκου Κεντεποζίδη
Ο κ. Κεντεποζίδης Νικόλαος εισήχθη στο Ιατρικό Τμήμα της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) στη Θεσσαλονίκη το 1984. Ολοκλήρωσε τις ακαδημαϊκές του σπουδές στην Ιατρική και ονομάστηκε αξιωματικός της Π.Α με τον βαθμό του Ανθυποσμηναγού Ιατρού.
Εκπαιδεύτηκε στην Παθολογία στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας (ΔντηςΚαβασακάλης Σταύρος), στην Αιματολογία στη Β’ Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» (Δντης Καθηγητής Οικονομόπουλος Θεοφάνης) ενώ ολοκλήρωσε την ειδικότητα του στην Παθολογική Ογκολογία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου (Δντης Καθηγητής ΓεωργούλιαςΒασίλης).
Ακολούθως έλαβε υποτροφία για συνέχιση των σπουδών του στο NHSChristiesHospitalστο Μάντεστερ της Μεγάλης Βρετανίας υπό την επίβλεψη του καθηγητή NickThatcher (καρκίνος πνεύμονα και μεσοθηλίωμα).
Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα ολοκλήρωσε με Άριστα τις μεταπτυχιακές σπουδές στην Ογκολογία στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, καθώς επίσης και το διδακτορικό του οπότε και ονομάστηκε Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Από το 2008 διευθύνει την Ογκολογική Κλινική του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας ενώ είναι τακτικό μέλος της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος (ΕΟΠΕ), της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Παθολογικής Ογκολογίας (ESMO) και της Αμερικανικής Εταιρείας Παθολογικής Ογκολογίας (ASCO). Επιπλέον αποτελεί μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και της επιστημονικής επιτροπής της Ελληνικής Ογκολογικής Ερευνητικής Ομάδας (HORG) και μέλος της επιστημονικής επιτροπής της Ελληνικής Συνεργαζόμενης Ογκολογικής Ομάδας (HeCOG). Είναι ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ανοσο-Ογκολογίας, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και της Επιστημονικής Επιτροπής αυτής.
Εμφανίζει ιδιαίτερο ερευνητικό και ακαδημαϊκό ενδιαφέρον καθώς είναι συγγραφέας σε περισσότερες απο 53 διεθνείς πρωτότυπες δημοσιεύσεις σε ιατρικά επιστημονικά περιοδικά, ενώ έχει κάνει πάνω από 100 ανακοινώσεις σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια. Επιπλέον είναι βασικός συγγραφέας σε διεθνή και ελληνικά ογκολογικά βιβλία, διοργανωτής ελληνικών και διεθνών συνεδρίων και εκπαιδευτικών σεμιναρίων, ομιλητής σε διεθνή και πανελλήνια συνέδρια. Συμμετέχει ως ερευνητής σε διεθνείς και ελληνικές κλινικές μελέτες.
Κλινικό και ερευνητικό ενδιαφέρον του επικεντρώνεται στον καρκίνο πνεύμονος, μαστού, και τους καρκίνους του γαστρεντερικού συστήματος.
Βιογραφικό Γιάννη Δημητριάδη
Ο κ. Δημητριάδης Ιωάννης αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών.
Ξεκίνησε την ειδικότητα του στην Παθολογία στο Γενικό Νοσοκομείο Άργους. Συνέχισε την εκπαίδευσή του στην  Αιματολογία στο Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» και στην Παθολογική Ογκολογία στο  251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας (ΔντηςΚεντεποζίδης Νίκος) και στη Θεραπευτική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» (Δντης Καθηγητής Δημόπουλος Μελέτιος-Αθανάσιος). Κατά την διάρκεια της ειδίκευσής του παρακολούθησε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην Ογκολογία του Θώρακος (Καθηγητής Συρίγος Κων/νος) στο Νοσοκομείο «Σωτηρία».
Εργάζεται ως Ακαδημαϊκός Υπότροφος στην Ογκολογική-Αιματολογική Μονάδα της Θεραπευτικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα».
Είναι τακτικό μέλος της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος (ΕΟΠΕ), της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Παθολογικής Ογκολογίας (ESMO) και της Αμερικανικής Εταιρείας Παθολογικής Ογκολογίας (ASCO).
Το κύριο ερευνητικό του ενδιαφέρον επικεντρώνεται στον ουρογεννητικό και γυναικολογικό καρκίνο. Συμμετέχει ως ερευνητής σε σημαντικό αριθμό διεθνών και ελληνικών κλινικών μελετών με νεότερα φάρμακα.
lamiareport.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)