Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Φθιώτιδα: Που θα φτάσει ο υδράργυρος το Σαββατοκύριακο


  Φθιώτιδα: Που θα φτάσει ο υδράργυρος το Σαββατοκύριακο
Η μεταφορά Αφρικανικής σκόνης σε συνδυασμό με την υψηλή θερμοκρασία, ειδικά το Σάββατο θα δημιουργήσουν συνθήκες δυσφορίας λόγω της κουφόβρασης.
Αν ήταν Ιούνιος και ερχόταν αυτό το κύμα ζέστης θα ξεπερνούσαμε άνετα τους 40 βαθμούς, τώρα μιλάμε για 36-37 βαθμούς Κελσίου. Προσοχή: Λόγω της πολυήμερης ξηρασίας είναι πολύ εύκολο με το παραμικρό να ξεσπάσουν πυρκαγιές με πιο ευάλωτες περιοχές την ανατολική Στερεά και Θεσσαλία. Ειδικά, στη Λαμία και τις γύρω περιοχές έχει να βρέξει σχεδόν ένα μήνα.
Δείτε ποιες θα είναι οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή μας τις επόμενες ημέρες σύμφωνα με το συνεργάτη μας Κώστα Λούτα.
Η πρώτη θερμή εισβολή του φετινού καλοκαιριού θα κορυφωθεί το Σάββατο με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά τους 36 και πιθανόν τοπικά τους 37 βαθμούς, ενώ στα πελάγη θα πνέουν Ν-ΝΔ άνεμοι μέχρι 6 μποφόρ. Παράλληλα, την Παρασκευή και κυρίως το Σάββατο θα υπάρξει μεταφορά Αφρικανικής σκόνης που θα δημιουργήσει συνθήκες έντονης κουφόβρασης.
Το κύμα αυτό της ζέστης, σχεδόν στα όρια ενός μίνι "καύσωνα", θα διαρκέσει ευτυχώς μόλις μία ημέρα, αφού από την Κυριακή οι άνεμοι θα στραφούν σε Βορειοδυτικούς 4-6 μποφόρ, θα καθαρίσουν την ατμόσφαιρα από τη σκόνη και η θερμοκρασία θα αρχίσει να πέφτει.
Από το απόγευμα της Δευτέρας και μέχρι την Πέμπτη το σκηνικό του καιρού θα αλλάξει άρδην, με βροχές και τοπικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας κυρίως κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας περίπου κατά 10 βαθμούς (μέγιστες κοντά στους 25 βαθμούς στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας). Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, τα φαινόμενα την Τρίτη στην δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα θα είναι κατά τόπους ισχυρά και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Ο καιρός στην Φθιώτιδα
Αφρικανικής προέλευσης θα είναι η ζέστη που θα μας επισκεφθεί το διήμερο Παρασκευή-Σάββατο, με την πιο θερμή ημέρα να είναι το Σάββατο που η κουφόβραση θα είναι έντονη λόγω της αραιής νέφωσης και της σκόνης. Τη Κυριακή η ατμόσφαιρα θα καθαρίσει χάρη στην επικράτηση ΒΔ ανέμων και η ζέστη θα αρχίσει να υποχωρεί. Βροχές και καταιγίδες φαίνονται από το βράδυ της Δευτέρας και την Τρίτη-Τετάρτη (16-17 του μηνός). Πιο αναλυτικά:
Την Τετάρτη προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός με ασθενείς ανέμους από ανατολικές διευθύνσεις και τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 15-24 βαθμούς.
Την Πέμπτη προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός αλλά από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3-4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14-25 βαθμούς.
Την Παρασκευή προβλέπεται αραιή συννεφιά με ασθενείς ανέμους από δυτικές διευθύνσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί από 17-32 βαθμούς.
Το Σάββατο προβλέπονται λίγες αραιές νεφώσεις με ασθενείς ανέμους από δυτικές διευθύνσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω άνοδο θα κυμανθεί από 17-36 βαθμούς.
Την Κυριακή προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός με ασθενείς ανέμους από δυτικές διευθύνσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές θα κυμανθεί από 19-33 βαθμούς.
lamiareport.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)