Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΛΑΜΙΑΣ



ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΜΙΑΣ
ΚΑΛΕΣΜΑ

Στα εργατικά Σωματεία, και τους μαζικούς φορείς του Νομού

ΘΕΜΑ: «Σύσκεψη την Παρασκευή 21 Απρίλη 2017 στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο για την οργάνωση της απεργίας και του συλλαλητηρίου της Εργατικής Πρωτομαγιάς του 2017».

Συνάδελφοι,

Η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά βρίσκει τους εργαζόμενους, το λαό της χώρας μας αντιμέτωπους με άλλο ένα κύμα επίθεσης στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις του, που έρχεται να προστεθεί σε όλα τα υπόλοιπα. Είναι στην τελική ευθεία το πακέτο της περιβόητης 2ης αξιολόγησης που περιλαμβάνει το αφορολόγητο, τις νέες μειώσεις στις συντάξεις, τα νέα εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση, ανεξάρτητα πότε τελικά θα νομοθετηθούν.
Η κυβέρνηση συνεχίζει τον εκβιασμό ότι έχουν αποφευχθεί τα χειρότερα. Συνεχίζει την κοροϊδία περί αντίμετρων τη στιγμή που αυτά θα αφορούν κάποια ψίχουλα προς την ακραία φτώχεια που οι ίδιοι δημιουργούν και κυρίως θα κατευθύνονται στο κεφάλαιο και την εργοδοσία μέσω της μείωσης της φορολογίας τους και της τροφοδότησης τους με ακόμα πιο φτηνούς και αναλώσιμους εργαζόμενους.

Καλλιεργεί παράλληλα ψεύτικες ελπίδες ότι βγαίνουμε από την κρίση, ότι έρχεται ανάπτυξη και ότι η χώρα μπαίνει σε εργασιακή κανονικότητα, προκαλώντας έτσι τους εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους που βιώνουν καθημερινά την εργασιακή τους κανονικότητα με μισθούς των 500 ευρώ, με ατομικές συμβάσεις, με κάθε είδους ευέλικτης μορφής απασχόλησης. Είναι το γνωστό παιχνίδι που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ξέρει και παίζει πολύ καλά με σκοπό να αποσπάσει τη συναίνεση και την ανοχή του λαού στη νέα επίθεση που έρχεται με βάθος χρόνου.

Η ανάπτυξη που προσδοκούν δεν αφορά τους εργαζόμενους. Αφορά τους τραπεζίτες, τους επιχειρηματίες, τους μονοπωλιακούς ομίλους, συνολικά την αστική τάξη. Αφορά αυτούς που δεν διστάζουν να φτάνουν τους εργαζόμενους κάθε μέρα στον πάτο, να τσακίζουν δικαιώματα και κατακτήσεις για να αυξάνουν τα κέρδη τους. Αφορά αυτούς που επιδιώκουν μεγαλύτερο μερίδιο από τις αγορές, από τους δρόμους μεταφοράς ενέργειας, από τα ξαναχάραγμα των συνόρων ακόμα κι αν αυτά προϋποθέτουν το αιματοκύλισμα των λαών.

Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες πολεμικών συγκρούσεων γύρω μας. Η τουρκική προκλητικότητα εντείνεται. Ο πόλεμος στη Συρία στον οποίο μπλέκονται ισχυρές καπιταλιστικές δυνάμεις όπως ΗΠΑ-ΕΕ- Ρωσία έχει στοιχίσει τη ζωή σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, έχει ξεριζώσει εκατομμύρια άλλους και το δράμα των προσφύγων συνεχίζεται με τον εγκλωβισμό τους.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει τεράστιες ευθύνες. Μπλέκει τη χώρα πιο βαθιά σε αιματηρούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Έφερε το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο με πρόσχημα την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών, παίρνει ενεργά μέρος σε 13 Νατοϊκές επεμβάσεις από τα Βαλκάνια ως το Κέρας της Αφρικής. Σχεδιάζει την επέκταση των ΝΑΤΟϊκών βάσεων στη χώρα, όπως η Σούδα. Το ΝΑΤΟ δεν είναι παράγοντας σταθερότητας και ασφάλειας όπως λέει η κυβέρνηση. Είναι η δολοφονική μηχανή των ιμπεριαλιστών, δεν αναγνωρίζει σύνορα και κυριαρχικά δικαιώματα.

Λίγες μόλις μέρες μετά την επίθεση των ΗΠΑ στη Συρία, ο Πρωθυπουργός υπογράφοντας κοινή δήλωση των χωρών του Νότου, βρίσκει απόλυτα κατανοητό και δικαιολογημένο τον στόχο της επίθεσης.

Με βάση αυτές τις εξελίξεις το Εργατικό Κέντρο Λαμίας προτείνουν στα συνδικάτα και στους φορείς του Νομού η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά να είναι αφιερωμένη στην πάλη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο με κεντρικό σύνθημα: "Με τους εργαζόμενους όλων των χωρών για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά".

Το Εργατικό Κέντρο Λαμίας, καλεί τα εργατικά Σωματεία, και τους μαζικούς φορείς του Νομού σε σύσκεψη, την Παρασκευή 21 Απρίλη 2017 στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο για την οργάνωση της απεργίας και του συλλαλητηρίου της Εργατικής Πρωτομαγιάς του 2017.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                  Ο Γεν. Γραμματέας
Αλεξόπουλος Αλέξης     Οικονόμου Γιώργος

Διαβάστε περισσότερα: http://www.gkordis.com/2017/04/blog-post_72.html#ixzz4eiuNlka6

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)