Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Συνεχίζεται η κουνουποκτονία στη Φθιώτιδα


20140708-161723-58643306
Σε συνεργασία με την ανάδοχο εταιρία εκτέλεσης του έργου, συνεχίζεται η  προνυμφοκτονία  με βιοκτόνα σκευάσματα στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας . Το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών φαίνεται οτι αποδίσει καρπούς , ωστόσο ο Αντιπεριφερειάρχης Θανάσης Καρακάντζας διατηρεί συγκρατημένη αισιοδοξία γνωρίζοντας οτι στον τομέα αυτόν υπάρχουν πολλοί αστάθμητοι παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά την εξέλιξη του προγράμματος και να οδηγηθούμε σε αντίθετα απο τα προσδοκώμενα αποτελέσματα . ”Προς το παρών βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο και μπορούμε να διαβεβαιώσουμε τους κατοίκους οτι τον επόμενο μήνα δεν θα εχουμε κουνούπια ” δηλώνει ο κ. Καρακάντζας , επισημαίνει  ομως οτι χρειάζεται συνεχής παρακολούθηση και οχι εφησυχασμός .
”Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ωστε το καλοκαίρι που ερχεται να μην εχουμε την οχληση των κουνουπιών και ηδη εχουμε ενημερώσει ολες τις παρατάξεις του περιφερειακού συμβουλίου για την πορεία υλοποίησης του προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών ” .
Ο αεροψεκασμός εντάσσεται στο ευρύτερο πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών που υλοποιεί η Περιφέρεια  σε όλους τους δήμους  και περιλαμβάνει 10 εφαρμογές από εδάφους και συνολικά 7 από αέρος .
Σημειώνεται οτι φέτος δεν  απαιτήθηκε νέος διαγωνισμός αφού πέρσι είχε ληφθεί  απόφαση το πρόγραμμα να λειτουργήσει για δύο χρόνια προκειμένου να αποφευχθούν ενδεχόμενες καθυστερήσεις .
Ωστόσο στο θέμα της καταπολέμησης των κουνουπιών υπάρχει και η αλλη αποψη που λέει οτι  αυτή τη στιγμή δεν πληρούνται οι απαραίτητες προϋποθέσεις για την έναρξη συντονισμένων δράσεων καταπολέμησης των κουνουπιών, καθώς  τα κοιμώμενα κουνούπια ακόμη δεν έχουν ξυπνήσει σε επίπεδο που θα χρειάζεται παρέμβαση.
Την ώρα, πάντως, που ο υδράργυρος ανεβαίνει, το ενδιαφέρον των επιστημόνων εστιάζεται στην επίδραση που θα έχει ο φετινός βαρύς χειμώνας ως προς τους πληθυσμούς των κουνουπιών το επόμενο χρονικό διάστημα.
Πηγή

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)