Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Στη Βουλή η τροπολογία για τους δασικούς χάρτες – Τι προβλέπειΚατατέθηκε σήμερα στη Βουλή η τροπολογία που ρυθμίζει θέματα ανάρτησης και κύρωσης των δασικών χαρτών. Η τροπολογία κατατέθηκε από τα υπουργεία Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης σε νομοσχέδιο κύρωσης περιβαλλοντικής σύμβασης μεταξύ Ελλάδας και Αζερμπαιτζάν.

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση με τις ρυθμίσεις που προωθούνται «συνεχίζεται απρόσκοπτα η διαδικασία κύρωσης των δασικών χαρτών, δεν ανακόπτεται η διαδικασία υποβολής αντιρρήσεων κατά του περιεχομένου του δασικού χάρτη, διασφαλίζεται η συνταγματική κατοχύρωση των αναδασωτέων εκτάσεων».

Μεταξύ των άλλων προβλέπεται η παράταση κατά τριάντα ημέρες της προθεσμίας για την υποβολή των αντιρρήσεων, φτάνοντας στις 90 ημέρες. Επίσης ορίζεται πως οι επιτροπές εξέτασης αντιρρήσεων αποφαίνονται και για τον δασικό η μη χαρακτήρα εκτάσεων.

Παράλληλα προβλέπει την εξαίρεση από την κύρωση των δασικών χαρτών εκτάσεων που έχουν κηρυχτεί αναδασωτέες λόγω πυρκαγιών και δεν αποτέλεσαν ή αποτελούν δάση ή δασικές εκτάσεις για τις οποίες είναι υποχρεωτική η εφαρμογή αυτεπάγγελτα της κείμενης νομοθεσίας σχετικά με την διαδικασία άρσης αναδασώσεων .

Αναλυτικά η τροπολογία
Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Φαράγγι Μέγα Ρέμα Άγιος Κωνσταντίνος Φθιώτιδας:Από τα ομορφότερα και διασκεδαστικότερα φαράγγια... (Υπέροχες φωτογραφίες & video)

Νέα πυρκαγιά έξω από τα Καμένα Βούρλα - Σηκώθηκαν τα PZL (ΦΩΤΟ)