Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Παρέμβαση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λαμίας για τους απλήρωτους των Δήμων


DAS ergatiko
Ανακοίνωση – καταγγελία για τους εργαζόμενους στους Δήμους της Φθιώτιδας που παραμένουν απλήρωτοι μετά την άρνηση της Επιτρόπου να υπογράψει τα εντάλματα πληρωμών, κοινοποίησε σήμερα το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας.
Στην καταγγελία του θεωρεί απαράδεκτη την στάση όσων συμμετέχουν στο κομμάτι της νομικής κατοχύρωσης και της πληρωμής των εργαζομένων από κυβέρνηση μέχρι Ελεγκτικό Συνέδριο.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
Το Εργατικό Κέντρο Λαμίας συμπαραστέκεται στους εργαζομένους συμβασιούχους των ΟΤΑ του Νομού μας που απεργούν σήμερα και   απαιτούν να πληρωθούν άμεσα τα δεδουλευμένα τους.
Ακόμα και σήμερα και παρά το δεδομένο ότι έχουν περάσει σχεδόν ένας μήνας από τη ψήφιση της τροπολογίας που θα έδινε λύση στο θέμα της απληρωσιάς των συναδέλφων συμβασιούχων στους δήμους εξακολουθούν να υπάρχουν απλήρωτοι εργαζόμενοι επειδή ο επίτροπος αρνείται να υπογράψει τα σχετικά εντάλματα. θυμίζουμε ότι οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι παραμένουν απλήρωτοι για διάστημα 3 μηνών.
Για όλα αυτά τα προβλήματα η κυβέρνηση φέρνει τη βασική ευθύνη και οφείλει να δώσει άμεση λύση.
Δεν μπορεί οι εργαζόμενοι να παραμένουν απλήρωτοι και να μη λέει επί της ουσίας κουβέντα.
Δεν μπορεί να παρακαλάνε οι εργαζόμενοι τους δημάρχους για το δικαίωμα τους στη δουλειά και η κυβέρνηση να μένει μόνο στην έκδοση εγκυκλίων.
Τις αντιφάσεις νόμων και προεδρικών διαταγμάτων να τις λύσουν αυτοί που τις έκαναν και σήμερα οχυρώνονται πίσω από την δήθεν ανεξαρτησία του ελεγκτικού συνεδρίου.
Κυβέρνηση και δήμαρχοι είναι από την ίδια μεριά του τραπεζιού. Υλοποιούν μέχρι κεραίας τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και τις απαιτήσεις των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Από τη μία η κυβέρνηση υποτίθεται ότι πιέζει τους δημάρχους την ίδια ώρα όμως είναι σε ισχύει η αντιδραστική νομοθεσία που τους επιτρέπει να προχωράνε σε ιδιωτικοποιήσεις.
Καλούμε τους συναδέλφους να μην κάνουν βήμα πίσω από τις απαιτήσεις τους και από τα δικαιώματα τους, να απορρίψουν και να μην υπογράψουν την νέες συμβάσεις εργασίας που απαιτούν ο επίτροπος και οι Δήμαρχοι.
Να σταματήσει κάθε εκβιασμός των εργαζομένων, που τους οδηγεί στους εργολάβους που νοικιάζουν εργαζόμενους. Καμιά απόλυση εργαζόμενου.
Όλοι μαζί απαιτούμε:
  • Την άμεση πληρωμή όλων των δεδουλευμένων στους εργαζομένους.
  • Την μετατροπή όλων των συμβάσεων σε Αορίστου Χρόνου μετά την λήξη τους 31/12/2017.
  • Καμιά ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών των Δήμων.  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)