Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Νοσοκομείο Λαμίας: Ήρθε η «λίστα χειρουργείου»


Nosokomeio lamias ap
Σε εφαρμογή της υπουργικής απόφασης που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της κυβέρνησης (ΦΕΚ 4316/Β/30-12-2016) για τον «Τρόπο κατάρτισης, οργάνωσης και λειτουργίας της Λίστας Χειρουργείου», το Νοσοκομείο Λαμίας θέτει από σήμερα (23/3/17) την εν λόγω λίστα.
Η ανακοίνωση του διοικητή του ΓΝ Λαμίας, Παναγιώτη Ζυγούρη αναφέρει τα εξής:
«Σύμφωνα με την  αριθμ. Α3α/οικ.97136 (ΦΕΚ 4316/Β/30-12-2016) Υπουργική Απόφαση «Τρόπος κατάρτισης, οργάνωσης και λειτουργίας της Λίστας Χειρουργείου»  καθώς και την αριθμ Α3α/οικ.4121/19-1-2017 Εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας «Παροχή οδηγιών για την εφαρμογή της ΥΑ «Τρόπος κατάρτισης, οργάνωσης και λειτουργίας της Λίστας Χειρουργείου¨» και πάντοτε στα πλαίσια της Διαφάνειας και με στόχο την ίση πρόσβαση των ασθενών στις υπηρεσίες υγείας, από σήμερα και τούδε στο Γ.Ν Λαμίας εφαρμόζεται η εν λόγω Λίστα».
Για τη λίστα χειρουργείου σας είχαμε ενημερώσει άμεσα από τις 4 Ιανουαρίου κατ’ εφαρμογή των κανόνων «ηθικοποίησης του ΕΣΥ» όπως είχε αναφέρει χαρακτηριστικά το δίδυμο Ξανθού – Πολάκη, «για την ενίσχυση της εμπιστοσύνης των πολιτών στη διαδικασία προτεραιοποίησης των τακτικών χειρουργικών περιστατικών και να περιορίσει την οικονομική συναλλαγή γιατρού-ασθενή ( φακελάκι)».
Η λίστα χειρουργείου δεν είναι τίποτα περισσότερο από έναν κατάλογο όπου θα απεικονίζεται η σειρά προτεραιότητας των προς εκτέλεση χειρουργικών επεμβάσεων. Για την κατάρτιση της ακολουθούνται μια σειρά από ενέργειες οι οποίες περιγράφονται στην ΥΑ και συνοψίζονται στον παρακάτω πίνακα:
Κατηγορία Εκτίμηση περιστατικών Εκτιμώμενος χρόνος αναμονής μέχρι την πραγματοποίηση της επέμβασης
1 Περιστατικά που έχουν γρήγορη εξέλιξη και η καθυστέρηση επηρεάζει το αποτέλεσμα Μέχρι 2 εβδομάδες
2 Περιστατικά με δυνητικά γρήγορη εξέλιξη και η καθυστέρηση μπορεί να επηρεάσει το αποτέλεσμα 3-6 εβδομάδες
3 Περιστατικά με έντονα συμπτώματα ή δυσλειτουργία, χωρίς γρήγορη εξέλιξη 7-12 εβδομάδες
4 Περιστατικά με ήπια/μέτρια συμπτώματα ή δυσλειτουργία, χωρίς γρήγορη εξέλιξη 12 -24 εβδομάδες
5 Περιστατικά χωρίς συμπτώματα ή δυσλειτουργία, χωρίς γρήγορη εξέλιξη 24 εβδομάδες και πάνω

efthia.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)