Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Επιστολή – διαμαρτυρία προς τη ΔΕΗ από τη Β. Δημητράντζου


deh
Για τις ρυθμίσεις αγροτικών καταναλώσεων
Γραπτή διαμαρτυρία προς τη ΔΕΗ, το Υπουργείο περιβάλλοντος & Ενέργειας και τη Βουλή των Ελλήνων, έστειλε η υπεύθυνη της «Ελληνικής Λύσης» Φθιώτιδας και πολιτευτής, Βασιλική Δημητράντζου, για τις εξώδικες προσκλήσεις της Επιχείρησης προς τους αγρότες του νομού που οφείλουν από τις καταναλώσεις των γεωτρήσεων.
Όπως επισημαίνεται στην επιστολή σε εποχή κρίσης, η ρύθμιση που τους προτείνεται είναι απαγορευτική με ότι αυτό συνεπάγεται για το εισόδημά τους και την επιβίωσή τους, καθώς και για την αγροτική παραγωγή.
Η γραπτή διαμαρτυρία:
«Σας αποστέλλω  την παρούσα επιστολή ώστε να διαμαρτυρηθώ εκ μέρους ιδιωτών, επαγγελματιών αλλά κυρίως αγροτών οι οποίοι αντιμετωπίζουν καίριο πρόβλημα όσον αφορά τις ρυθμίσεις των οφειλών τους στη ΔΕΗ.
Πρόσφατα η δημόσια επιχείρηση ηλεκτρισμού προέβη στην αποστολή εξώδικων προς αγρότες- όπως οι ίδιοι με ενημέρωσαν- οι οποίοι χρωστούν από κατανάλωση των γεωτρήσεων με τις οποίες ποτίζουν τις καλλιέργειές τους, ώστε να τις τακτοποιήσουν άμεσα,σε όσες περιπτώσεις όμως η παροχή έχει διακοπεί αρνείται – αν αληθεύουν οι καταγγελιες- να τους εντάξει στην ρύθμιση των 36 δόσεων και απαιτεί προκαταβολή το 1/3 του ποσού!!!
Αποτέλεσμα αυτής της αντιμετώπισης του αγροτικού κλάδου από τη ΔΕΗ είναι αγρότες να αδυνατούν να ποτίσουν τα χωράφια τους και να απειλείται σαφώς η επιβίωσή τους ενώ τα οφειλόμενα ποσά τοκίζονται με αποτέλεσμα να καθίσταται αδύνατο να εξυπηρετηθούν, με άμεσες επιπτώσεις στην τοπική οικονομία.
Η κρίση στον αγροτικό κλάδο χτυπά αμείλικτα μικρομεσαίους και χαμηλού εισοδήματος αγρότες που αποτελούν το 85% του συνόλου του. Η προκαταβολή για επανασύνδεση της παροχής ρεύματος στις γεωτρήσεις και η ρύθμιση σε μόνο 12 δόσεις δεν είναι βιώσιμη λύση και  θεωρώ πως είναι μεγάλη αδικία να σέρνονται στα δικαστήρια άνθρωποι έντιμοι και βιοπαλαιστές!!
Παρακαλώ να γίνουν οι όποιες ενέργειες ώστε οι αγρότες (και όχι μόνο) που χρωστούν ρεύμα που αφορά τις γεωτρησεις(η επιχειρήσεις) να ενταχθούν σε ειδική ρύθμιση πολλών δόσεων αναλόγως του οφειλόμενου ποσού και ανευ προκαταβολής με άμεση επανασύνδεση στο δίκτυο ώστε να εργασθούν για να βιοπορισθούν εκείνοι και οι οικογένειές τους και να στηρίξουν την ευάλωτη οικονομία μας που καταρρέει.
Παρακαλώ ενημερώστε με εγγράφως για τις όποιες ενέργειές σας».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)