Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ανακοίνωση από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας


diamartyria_fonografos_martakos_3
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συναδέλφισσες συνάδελφοι
Δεν πρέπει να ανεχτούμε άλλο κατήφορo , να μην αφήσουμε να συνεχιστεί η επίθεση στα δικαιώματα μας, στη δουλειά, στη ζωή μας. Να οργανώσουμε την αντίσταση μας ενάντια στα νέα και παλιά μέτρα που μας ρίχνουν στα τάρταρα, και απογειώνουν τα κέρδη των πολυεθνικών, και των μεγάλων εμπορικών επιχειρήσεων.
Μας έχουν φτάσει να δουλεύουμε και να μη μπορούμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια.Να βιώνουμε καθημερινά την τρομοκρατία μέσα στους χώρους εργασίας και να μετράμε ατέλειωτες ώρες δουλειάς καθώς και την εξάντληση από την εντατικοποίηση και τα ωράρια λάστιχο, τις συνεχόμενες «αξιολογήσεις» για το πόσο πουλάς, πόσο γρήγορος είσαι, πόσο χαμογελάς κ.α
Να δώσουμε απάντηση σε κάθε χώρο δουλειάς και στον Κωτσόβολο που χθες προχώρησε πάλι σε απόλυση υλοποιώντας τα αντεργατικά του σχέδια που είναι σε κάθε περίπτωση σε βάρος των εργαζομένων. Η επιχείρηση είναι αδίσταχτη μπροστά στα υπερκέρδη της , μην υπολογίζοντας ούτε στο ελάχιστο τους εργαζόμενους που χωρίς αυτούς τίποτα δεν θα ήταν. Και οι απολύσεις για τους καπιταλιστές είναι επένδυση αφού έτσι κτίζουν νέες εργασιακές συνθήκες στα μέτρα τους. Που όμως γίνονται ασφυκτικές για τη ζωή των εργαζομένων που ζουν στη φτωχιά την ανεργία, τις απολύσεις.
Δεν μας φοβίζουν, γιατί ξέρουμε ότι ο αγώνας μας είναι δίκαιος, είναι αγώνας για την επιβίωση μας και μπαίνει απέναντι στα κέρδη τους, στον ανταγωνισμό τους, στο σκεπτικό των αφεντικών ότι ο εργαζόμενος είναι κόστος.
Μας θέλουν φοβισμένους απογοητευμένους χωρίς καμία ελπίδα , γιατί φοβούνται πως η οργή και η αγανάκτηση μας μπορεί να γίνει ποτάμι και να τους πνίξει.
Το νέο πακέτο μέτρων που χτυπάει τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, το δικαίωμα στην απεργία. Είναι στα πλαίσια των απαιτήσεων του ΣΕΒ αλλά και δεσμεύσεων του μνημονίου που υπέγραψαν μαζί ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και ΑΝΕΛ.
Σε αυτό το πλαίσιο είναι και η δίκη-παρωδία για τους 35 συνδικαλιστές του Π.Α.ΜΕ, και έχει σκοπό ξεκάθαρα να ποινικοποιήσει τη συνδικαλιστική δράση. Καταγγέλλουμε αυτή την προσπάθεια, που έρχεται να προστεθεί στη σωρεία καταγγελιών, μηνύσεων, διώξεων, απολύσεων και τρομοκράτησης συνδικαλιστών και αγωνιστών.
Να απαντήσουμε στην επίθεση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ , κουαρτέτου που για λογαριασμό του κεφαλαίου συνεχίζουν την επίθεση στα δικαιώματα μας.
Μόνο οργανωμένα συλλογικά με το σωματείο μας μπορούμε να βάλουμε τέλος στον κατήφορο που μας έχουν οδηγήσει. Για ένα καλύτερο αύριο πρέπει από σήμερα να απαιτήσουμε ζωή με δικαιώματα . Εμείς φτιάχνουμε τα πάντα γύρο μας και πρέπει να απαιτήσουμε αυτά που μας ανήκουν.
Ζητάμε τώρα την άμεση επαναπρόσληψη των απολυμένων εργαζόμενων.
Απεργιακή απάντηση, χρειάζεται σε κάθε χώρο δουλειάς. Οργανωνόμαστε γινόμαστε πιο δυνατοί.
ΟΡΓΑΝΟΜΕΝΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ.
ΔΥΝΑΤΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)