Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Δεν λειτουργούν τα λουτρά του Κουνιαβίτη στα Καμένα Βούρλα !



Ανάρτηση του Καμένα Βούρλα blog

Μου το λέγανε αλλά δεν το πίστευα !!
ΔΕΝ λειτουργούν τα λουτρά του Κουνιαβίτη στα Καμένα Βούρλα.
Αν είναι δυνατόν !!!??? Δεν τρέχουν τα νερά από την Κνημίδα (όρος) που όσο ζω τα θυμάμαι να τρέχουν στις γούρνες του Κουνιαβίτη.

Θα ήθελα να τονίσω ότι οι ιαματικές πηγές των Καμένων Βούρλων και συγκεκριμένα τα ιαματικά νερά του Κουνιαβίτη, μια από τις ποιο φημισμένες πηγές ιαματικών της Ελλάδας, και βασικό στοιχείο που δημιουργήθηκαν και έγιναν γνωστά τα Καμένα Βούρλα, οι οποίες πηγές έγιναν γνωστές περί το 1926, στο μεσοπόλεμο όταν ο χημικός Μιχαήλ Περτέσης ανακάλυψε ότι η περιεκτικότητα αυτών σε ραδόνιο είναι μοναδική και ανώτερη αντίστοιχων ευρωπαϊκών πηγών προσδιορίζοντας έτσι την μεγάλη ευεργετικότητά τους στον άνθρωπο, και στη δεκαετία του 1930, περίπου δέκα χρόνια μετά, άρχισε η αξιοποίησή τους και στην πόλη να χτίζονται τα πρώτα σύγχρονα ξενοδοχεία, όπου και μεταπολεμικά τα Καμένα Βούρλα απέκτησαν πολύ μεγάλη φήμη προσελκύοντας προσωπικότητες από όλο τον κόσμο, δεν λειτουργούν.

Ήρθε λοιπόν ένας κάποιος κύριος, και εν έτη 2017 αποφασίζει ότι ΔΕΝ θα λειτουργούν τα λουτρά αυτά, για κάποιο λόγο, ΔΕΝ εξετάζω τον λόγο αυτό, ‘νέος δρόμος’ , ‘εργασίες ανάπλασης’ ή κάτι άλλο … απλά στέκομαι στο γεγονός ότι κάποιος αποφάσισε ότι αυτές οι πηγές που λειτουργούσαν εδώ και σχεδόν 100 χρόνια, και εξυπηρετούσαν χιλιάδες κόσμο αλλά ΚΑΙ έκαναν γνωστά τα Καμένα βούρλα, κάποιος έκανε την μαλακία και αποφάσισε να διακόψει την λειτουργία τους.

Με δεδομένο λοιπόν ότι αυτός ο τόπος έχει διοίκηση, και κάποιος είναι ‘αρμόδιος’ τελικά, νομίζουμε ότι πρέπει να διωχθεί ποινικά ο Δήμαρχος Καμένων Βούρλων (ή όποιος είναι τελικά υπεύθυνος) για παράβαση καθήκοντος σε βαθμό κακουργήματος για εγκληματική αμέλεια μιας και οι πηγές αυτές βρίσκονται στα διοικητικά όρια του δήμου.

Και όλα αυτά χωρίς να υπάρχει ενημέρωση καμιάς μορφής, ενώ εκατοντάδες άνθρωποι κανονίζουν την θεραπευτική τους λουτροθεραπεία, κλείνοντας ξενοδοχεία στην περιοχή ώστε να κάνουν τα (συνιστώμενα από γιατρούς) μπάνια τους.

Για καθίστε ρε λεβέντες, που νομίζετε ότι πάτε να κάνετε έργα .. στο χωράφι του πατέρα σας και αποφασίζετε ότι θα καταργήστε ιστορία τόσων χρόνων ??

Ποιος φωστήρας από εσάς το σκέφτηκε αυτό και κατάργησε το αναφαίρετο δικαίωμα εκατοντάδων συνανθρώπων μας, στο να κάνουν ιαματικά λουτρά?

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ !!!

ΥΓ προς τους Κυρίους της δημοτική αρχής
1)Ννα βγάλετε ανακοίνωση να μην έρχονται στα Καμένα Βούρλα τσάμπα οι προσδοκούντες για ιαματικά λουτρά στην πηγή αυτή.
2)Μήπως να παραιτηθείτε όσο είναι καιρός, μιας και από ότι φαίνεται δεν μπορείτε να την κάνετε την δουλειά, και να αφήσετε κανέναν άλλο να την κάνει που μπορεί?

Η φωτό είναι της 19/3/2017 που δείχνει τα λιμνάζοντα (αντί τα εδώ και αρκετών χρόνων τρεχούμενα νερά) της παγκοσμίως φημισμένης πηγής Κουhttp://kamena-voyrla-news.blogspot.gr/2017/03/blog-post_19.htmlνιαβίτη 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)