Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Online οι ασφαλιστικές εισφορές του ΕΦΚΑ - Πώς θα τις βρείτε


Αν και με σημαντικές καθυστερήσεις στη λειτουργία, η υπηρεσία είναι πλέον διαθέσιμη - Απαραίτητοι οι κωδικοί TAXIS και ο ΑΜΚΑ
Διαθέσιμη, αν και με συχνές καθυστερήσεις στη λειτουργία, είναι πλέον η ηλεκτρονική υπηρεσία στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ, όπου οι ασφαλισμένοι μπορούν να έχουν πρόσβαση στις εισφορές τους, χρησιμοποιώντας τον κωδικό TAXIS και στη συνέχεια τον ΑΜΚΑ.
Για να δείτε τις εισφορές σας, ακολουθείτε τα εξής βήματα:
1) Στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ (efka.gov.gr (link is external)), επιλέγετε τις «Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες» και στη συνέχεια τις «ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ - ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ»
2) Στη συνέχεια θα σταλείτε στην ιστοσελίδα Taxisnet, προκειμένου να γίνει διασταύρωση των στοιχείων σας.
3) Μόλις γίνει η επιβεβαίωση, θα σας ζητηθεί ο ΑΜΚΑ προκειμένου να εισέλθετε στο σύστημα.
4) Μόλις ολοκληρωθεί η ταυτοποίηση του χρήστη, μπορείτε να δείτε με «μια ματιά» όπως αναφέρει το σύστημα τυχόν εκκρεμότητες και άλλες πληροφορίες, ενώ στις «υποχρεώσεις κοινωνικής ασφάλισης» θα μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις ασφαλιστικές εισφορές, τρέχουσες και ληξιπρόθεσμες.
Διαβάστε επίσης: Ασφαλιστικές εισφορές δικηγόρων: Διευκρινίσεις, πίνακες και παραδείγματα
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο του ΕΦΚΑ οι ασφαλιστικές εισφορές ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων καταβάλλονται σε μηνιαία βάση, με καταληκτική ημερομηνία πληρωμής την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα (πχ Εισφορά Ιανουαρίου 2017 έως 28.2.2017).
Δείτε περισσότερα εδώ (link is external).
Διαβάστε επίσης: Δημοσιεύθηκε η εγκύκλιος για τα «μπλοκάκια» - Αναλυτικά παραδείγματα
Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Φαράγγι Μέγα Ρέμα Άγιος Κωνσταντίνος Φθιώτιδας:Από τα ομορφότερα και διασκεδαστικότερα φαράγγια... (Υπέροχες φωτογραφίες & video)

Νέα πυρκαγιά έξω από τα Καμένα Βούρλα - Σηκώθηκαν τα PZL (ΦΩΤΟ)