Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Επείγουσα ενημέρωση από το Επιμελητήριο Φθιώτιδας για Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων

  Επείγουσα ενημέρωση από το Επιμελητήριο Φθιώτιδας για Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων
Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας ενημερώνει τις επιχειρήσεις για το Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων (ΗΜΑ). Η ηλεκτρονική εγγραφή και καταχώριση των στοιχείων των επιχειρήσεων-υπόχρεων πρέπει να ολοκληρωθεί υποχρεωτικά μέχρι την 28η Φεβρουαρίου 2017.
«Ανακοινώνουμε προς κάθε επιχείρηση – μέλος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας ότι, από 1η Ιανουαρίου 2017 έχει τεθεί σε υποχρεωτική λειτουργία το Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων (ΗΜΑ). Η ηλεκτρονική εγγραφή και καταχώριση των στοιχείων των επιχειρήσεων-υπόχρεων πρέπει να ολοκληρωθεί υποχρεωτικά μέχρι την 28η Φεβρουαρίου 2017 και αφορά τους παρακάτω υπόχρεους:
Επιχειρήσεις που παράγουν απόβλητα ή πραγματοποιούν εργασίες επεξεργασίας αποβλήτων, οι οποίες είναι υποχρεωμένες να λειτουργούν υπό περιβαλλοντικούς όρους ή υπό περιβαλλοντικές δεσμεύσεις, σε συμμόρφωση με το Α’ μέρος του Ν. 4014/2011 (Α' 209) καθώς  και να καταθέτουν τις ετήσιες Εκθέσεις Αποβλήτων του εδαφίου γ' της παραγράφου 4 του άρθρου 11 της κοινής υπουργικής απόφασης 13588/725/2006, όπως τροποποιήθηκε με την παράγραφο 2 του άρθρου 3 της κοινής υπουργικής απόφασης 8668/2007,
Η διαδικτυακή πύλη του Ηλεκτρονικού Μητρώου Αποβλήτων (ΗΜΑ) είναι προσβάσιμη από την ηλεκτρονική διεύθυνση http://wrm.ypeka.gr/  όπου έχουν δημοσιευτεί και οι οδηγίες χρήσης.
Με την έναρξη της υποχρεωτικής λειτουργίας του Ηλεκτρονικού Μητρώου Αποβλήτων (ΗΜΑ) υποβάλλονται ηλεκτρονικά οι ετήσιες Εκθέσεις Αποβλήτων κάθε έτους, μέχρι το τέλος Μαρτίου του επόμενου έτους και καταργείται η υποβολή των σχετικών εντύπων. Ειδικά για το πρώτο έτος λειτουργίας του Ηλεκτρονικού Μητρώου Αποβλήτων (ΗΜΑ), είναι υποχρεωτική η ηλεκτρονική υποβολή της έκθεσης αποβλήτων για τα έτη 2015 και 2016 μέχρι την 31η Μαΐου 2017.
Στο Μητρώο θα καταχωρούνται ηλεκτρονικά, με ευθύνη των υπόχρεων επιχειρήσεων, στοιχεία σχετικά με το είδος και την ποσότητα των παραγομένων αποβλήτων, καθώς επίσης και με τη μέθοδο διαχείρισης που εφαρμόζεται, με σκοπό να υπάρξει πλήρης αποτύπωση της παραγωγής και διακίνησης των αποβλήτων στη χώρα μας και φυσικά ο έλεγχός της από τις αρμόδιες υπηρεσίες και αρχές.
Σε όσους δεν συμμορφώνονται με τους όρους της παρούσας απόφασης ή τους όρους λειτουργίας του ΗΜΑ, επιβάλλονται οι κυρώσεις που προβλέπονται στο άρθρο 30 του Ν. 1650/1986 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, (ΑΣΤΙΚΗ ή ΠΟΙΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ, ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ, ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ, ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟ από 500 ευρώ έως 2.000.000 ευρώ, ανάλογα με την σοβαρότητα της παράβασης).
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την λίστα των υπόχρεων προς εγγραφή επιχειρήσεων, την Υ.Α. για την κατάταξη των δραστηριοτήτων και το ΦΕΚ σχετικά με την οργάνωση του ΗΜΑ, δείτε στα επισυναπτόμενα έγγραφα».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)