Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Συνδικάτο Μετάλλου: Επιτυχημένη η στάση εργασίας στη ΛΑΡΚΟ


larko eisodos1
Τετράωρη στάση εργασίας πραγματοποίησαν την Παρασκευή οι εργολαβικοί εργάτες στη ΛΑΡΚΟ, με απόφαση του κλαδικού Συνδικάτου Μετάλλου Φθιώτιδας, δίνοντας συνέχεια στις κινητοποιήσεις τους για την κατάργηση του σκλαβοπάζαρου των εργολαβιών και την ενσωμάτωση όλων των εργαζομένων από τις εργολαβίες στην ίδια τη ΛΑΡΚΟ, με συμβάσεις αορίστου χρόνου.
Στο πλαίσιο της στάσης εργασίας το κλαδικό Συνδικάτο και τα τέσσερα από τα πέντε επιχειρησιακά σωματεία της ΛΑΡΚΟ (Λάρυμνας, Καστοριάς, Άη Γιάννη, Εύβοιας) συναντήθηκαν με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γ. Σταθάκη, που εκείνη την ώρα είχε επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου στη Λάρυμνα. Για την ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ ο υπουργός είπε ότι η χώρα δεν μπορεί να κινηθεί έξω από τον ευρωπαϊκό κλοιό που είναι ασφυκτικός. Για τις περικοπές στους μισθούς (η διοίκηση έχει προτείνει τη μείωσή τους περίπου κατά 25%) σημείωσε πως όλοι πρέπει να βάλουν πλάτη, ενώ για τους εργολαβικούς εργάτες το εμφάνισε ως θέμα που αφορά αποκλειστικά την διοίκηση της ΛΑΡΚΟ και όχι την κυβέρνηση. (Διαβάστε ΕΔΩ το υπόμνημα που κατέθεσαν στον υπουργό)
Η κινητοποίηση ήταν και απάντηση στις αντεργατικές μεθοδεύσεις της διοίκησης της ΛΑΡΚΟ που συνειδητά αποφεύγει να συζητήσει με το Συνδικάτο και τους εργάτες. Μόνο όταν κήρυξε το Συνδικάτο τη στάση εργασίας, η διοίκηση έσπευσε η ίδια να ζητήσει συνάντηση. Όμως ο πραγματικός της στόχος δεν ήταν να δώσει απαντήσεις στα αιτήματα των εργατών, αλλά να ματαιωθεί η στάση εργασίας και να εξασφαλίσει κλίμα εργασιακής ειρήνης λόγω της επίσκεψης του υπουργού. Για αυτό όταν το Συνδικάτο απάντησε ότι η στάση θα γίνει και ότι από δίωρη μετατρέπεται σε τετράωρη, η διοίκηση της ΛΑΡΚΟ ακύρωσε τη συνάντηση!
Η απάντηση του Συνδικάτου ήταν χαρακτηριστική στις μεθοδεύσεις αυτές: «Έχετε μια εβδομάδα τώρα που στρώνετε το «κόκκινο χαλί που θα πατήσει» ο υπουργός σήμερα. Μέχρι και το μετάλλευμα ασπρίσατε και ξεσκονίσατε. Από ό,τι φαίνεται έχετε εντολές πως κατά τον ερχομό του υπουργού όλοι θα πρέπει να είμαστε προσοχή και χαμογελαστοί.
Λυπόμαστε που σας το λέμε όμως. Ο υπουργός θα ανταμώσει απεργούς, που αίτημα έχουν αυτό που είχε τάξει ο ίδιος ο πρωθυπουργός στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ.
Απεργούμε κύριοι. (…) Απεργούμε για την επίσκεψη του υπουργού της κυβέρνησης που έταξε πως θα καταργήσει τις εργολαβίες, θα σταματήσει την απαξίωση της ΛΑΡΚΟ, δεν θα κάνει καμία μείωση μισθού και τελικά κάνει ό,τι και οι προηγούμενες κυβερνήσεις».
efthia.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)