Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Και αυτοί είναι οι νόμιμοι - 577.359 νόμιμοι μετανάστες από 150 διαφορετικά κράτη ζουν στην ΕλλάδαΚάνουμε ταμείο σήμερα. Σύμφωνα με στοιχεία που μαζεύτηκαν μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου έχουμε τον ακριβή αριθμό νομίμων μεταναστών που βρίσκονται στην Ελλάδα. Και όταν σκεφτόμαστε και τους μη νόμιμους.. μας πιανει πονοκέφαλος...

Κοντά στους 600,000 οι νόμιμοι μετανάστες στην Ελλάδα - Όλα τα στατιστικά στοιχεία
Περισσότεροι από 577.000 νόμιμοι μετανάστες, από περίπου 150 διαφορετικά κράτη προέλευσης, ζουν στην Ελλάδα, σύμφωνα με καταγραφή στις 30 Νοεμβρίου του 2016 και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστών που πέρασε στις 18 Δεκεμβρίου.
Σύμφωνα με στοιχεία του Φόρουμ Μεταναστών, οι πέντε πολυπληθέστερες κοινότητες μεταναστών είναι:
1) οι Αλβανοί (401.402),
2) οι Ουκρανοί (19.850),
3) οι Γεωργιανοί (19.196)
4) οι Πακιστανοί (16.964)
5) και οι Ρώσοι (15.207).
Οι 210.167 μετανάστες κατέχουν άδειες διαμονής μακράς διάρκειας. Από αυτούς, μόνο 18.500 έχουν υπαχθεί στο καθεστώς του επί μακρόν διαμένοντος, που παρέχει αυξημένη προστασία και ίση μεταχείριση με τους πολίτες της ΕΕ.
metanstes xartia
Περίπου 100.000 μετανάστες κατέχουν επισφαλή τύπο άδειας διαμονής. Από αυτούς, οι 25.000 κατέχουν άδεια διαμονής για εξαιρετικούς λόγους. Αρκετοί είχαν απολέσει το δικαίωμα νόμιμης διαμονής το προηγούμενο χρονικό διάστημα και πλέον τους δίνεται η δυνατότητα νομιμοποίησής τους αν υποβάλουν αίτηση στις αποκεντρωμένες διοικήσεις.
Περίπου 131.000 μετανάστες είναι ανήλικοι. Μεγάλο μέρος από αυτούς έχει το δικαίωμα για την απόκτηση άδειας διαμονής δεύτερης γενιάς, όταν ενηλικιωθεί. Επίσης, έχουν το δικαίωμα να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια πριν και μετά την ενηλικίωσή τους. Περίπου 33.000 έχουν ξεπεράσει την ηλικία των 60 ετών, ενώ 77.868 είναι μεταξύ 50-59 ετών.

Αναφορικά με τους πρόσφυγες που βρίσκονται στην Ελλάδα με τις πρόσφατες ροές, το ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών δηλώνει ότι "η πρόσφατη πρόταση της ΕΕ για την επαναφορά της Συνθήκης του Δουβλίνου 2, επιβεβαιώνει πως η Ευρώπη χρησιμοποιεί τους πρόσφυγες και τους μετανάστες ως μοχλό πίεσης προς την Ελλάδα, αντί να φροντίσει να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της απέναντι στους ανθρώπους που παραμένουν αυτή τη στιγμή εγκλωβισμένοι στη χώρα".
Το ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών, σε συνεργασία με το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών του δήμου Αθηναίων, διοργάνωσε μάλιστα και εκδήλωση για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Μεταναστών.
Στη συζήτηση παρερεύθησαν, ο επίκουρος καθηγητής στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ και βοηθός Συνηγόρου του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, Ανδρέας Τάκης, ο αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Άγγελος Συρίγος, ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας, Κωστής Παπαϊωάννου, ο νομικός, Βασίλης Παπαδόπουλος, και ο αντιδήμαρχος του δήμου Αθηναίων, Λευτέρης Παπαγιαννάκης. Περιείχε και πολιτιστικό πρόγραμμα από μεταναστευτικές κοινότητες.

Μήνυμα του Διεθνή Οργανισμού Μετανάστευσης
Ένας στους επτά κατοίκους του πλανήτη είναι μετανάστης, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης.
Όπως σημειώνει σε μήνυμά του για την Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστών, ο γενικός διευθυντής του ΔΟΜ, Γουίλιαμ Λέισι Σουίνγκ, "η μετανάστευση πρέπει να λειτουργήσει ως καμπανάκι για προετοιμασία και όχι για πανικό".
dom
Όπως σημειώνει ο ΔΟΜ, κάθε μέρα πεθαίνουν κατά μέσο όρο, τουλάχιστον δώδεκα μετανάστες, στη διαδρομή της κεντρικής Μεσογείου που συνδέει τη Λιβύη με την Ιταλία. Επιπλέον, εκατοντάδες έχουν χαθεί φέτος διασχίζοντας τη Βόρεια Αφρική ή ταξιδεύοντας από την Ανατολική Αφρική προς τη Μέση Ανατολή. Σχεδόν 600 άτομα χάθηκαν ξεκινώντας από τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική με προορισμό τις ΗΠΑ. Από τις αρχές του 2016 μέχρι σήμερα, 6.226 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους κατά μήκος αυτών των διαδρομών. Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του ΔΟΜ, οι αριθμοί μπορεί στην πραγματικότητα να είναι πολύ μεγαλύτεροι, καθώς "πολλοί περισσότεροι θάνατοι δεν καταγράφονται ποτέ". Δεν έχει πια κανένα νόημα να εκφράζουμε τη θλίψη ή τον αποτροπιασμό ή τις ενοχές μας. Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι η μετανάστευση είναι η πλέον καθοριστική τάση των καιρών μας", τονίζει η ανακοίνωση και καταλλήγει στο πιο σημαντικό:
"Σήμερα βρισκόμαστε εν μέσω μιας πραγματικής δημογραφικής επανάστασης. Είναι στο χέρι μας να τη διαχειριστούμε εις όφελος όλων".

Το μήνυμα του alright
 Κανένας νόμιμος μετανάστης δεν μας πειράζει. Αν και πολλοί από αυτούς εισήλθαν παρανόμως στον Ελλαδικό χώρο και μετά από αρκετά χρόνια παραμονής τους εδώ πήραν τα χαρτιά και την άδεια παραμονής.
Η Ελλάδα όμως δεν αντέχει με τέτοια ανεργία τόσους μετανάστες. Ακόμη και νόμιμους. Πρέπει να θεσπιστεί ποσόστοση με τον ακριβή αριθμό να καθορίζεται κοντά στο 3 με 5% του γενικού συνόλου των Ελλήνων. Δηλαδή αρκετά κάτω από τους νομίμους μετανάστες που είναι τώρα.
Βάλτε και σε αυτούς άλλα τουλάχιστον δύο εκκατομμύρια παράνομους μετανάστες και θα δείτε ακριβώς τι νούμερο βγαίνει..
Ο αριθμός αυτός συνεχώς μεγαλώνει και σε λίγο καιρό με την μετανάστευση της δικής μας γενιάς λόγω της οικονομικής κατάστασης, θα μιλάμε για αντικατάσταση πληθυσμού..
Και εδώ σφυρίζουμε αδιάφορα και περιμένουμε να έρθει η ανάππτυξη..
Και σε λίγο θα ψάχνεις Έλληνα με το κυάλι..
Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Φαράγγι Μέγα Ρέμα Άγιος Κωνσταντίνος Φθιώτιδας:Από τα ομορφότερα και διασκεδαστικότερα φαράγγια... (Υπέροχες φωτογραφίες & video)

Νέα πυρκαγιά έξω από τα Καμένα Βούρλα - Σηκώθηκαν τα PZL (ΦΩΤΟ)