Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

«Καμπάνα» 30.000 ευρώ για κακοποίηση ζώου σε κάτοικο Ελάτειας


skylaki frantzh2
Διοικητικό πρόστιμο 30.000 ευρώ σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος περί προστασίας ζώων και ειδικότερα όπως διαμορφώθηκε το 2014, θα κληθεί να πληρώσει κάτοικος Ελάτειας για κακή μεταχείριση ζώου.
Η παράβαση βεβαιώθηκε τον Οκτώβριο του 2015 από το ΑΤ Λαμίας και ακολουθήθηκε η νόμιμη διαδικασία όπου μέσα στο προβλεπόμενο διάστημα ο Γ.Ο. θα έπρεπε να προσέλθει ενώπιων του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΠΕ Φθιώτιδας να καταθέσει τις αντιρρήσεις του. Κάτι τέτοιο δεν έγινε και την περασμένη Τετάρτη (8/2) επικυρώθηκε το παραπάνω χρηματικό ποσό.
Επίσης όσοι έχουν ζώα θα πρέπει να συμμορφωθούν με το νόμο και να προχωρήσουν στην ηλεκτρονική σήμανση τους, έχοντας πάντα θεωρημένα τα βιβλιάρια υγεία τους. Τα πρόστιμα και σε αυτή την περίπτωση μπορεί να μην είναι τόσο μεγάλα, αλλά κοστίζουν ακριβά. Ενδεικτικά αναφέρουμε την επιβολή προστίμου 1.200 ευρώ σε κάτοικο της Αταλάντης λόγω μη ηλεκτρονικής σήμανσης των σκυλιών του (τσιπάκι) και μη κατοχής ενημερωμένων βιβλιαρίων υγείας αυτών.
Η παράβαση βεβαιώθηκε στις 23 Ιανουαρίου 2017 και από την απόφαση επιβολής του προστίμου υπάρχουν πέντε ημέρες προθεσμία για να κατατεθούν οι όποιες αντιρρήσεις του ιδιοκτήτη των σκυλιών.
efthia.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)