Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Καμένα Βούρλα: Έσωσε τον σκύλο που παγιδεύτηκε σε κονσέρβα…(Βίντεο)


KamenVourlaSkylosKonserva-2-620x526
Εθελόντρια της Ομάδας Προστασίας Αδέσποτων «Φιλαράκια Καμένων Βούρλων» έσωσε τον σκύλο που είχε παγιδευτεί σε κονσέρβα…
Δείτε το βίντεο:
 Πάντα μαζεύουμε τα απορρίμματα
Έχουμε γράψει πολλές φορές εδώ ότι ειδικά όσοι ταΐζουν αδέσποτα θα πρέπει να φροντίζουν την καθαριότητα του χώρου όχι μόνο γιατί ο νόμος το επιβάλλει, όχι μόνο για να μην έρχονται σε σύγκρουση με τους γείτονες που δεν αγαπούν τ’ αδέσποτα αλλά κυρίως για να προστατέψουν τα ίδια τα ζώα. Ποτέ δεν αφήνουμε τενεκεδάκια, κονσέρβες και άλλα δοχεία διάσπαρτα.

Είναι πολύ σημαντικό όσοι ταΐζουν αδέσποτα να μαζεύουν τις κονσέρβες και να τις τοποθετούν στους κάδους ανακύκλωσης και πριν τις πετάξουν να τσαλακώνουν το στόμιο τους ώστε τέτοια ατυχήματα να αποφεύγονται.
Δικαίωμα των ζώων υποχρέωση των ανθρώπων
Όλοι εμείς που αγαπάμε τα ζώα οφείλουμε να τοποθετούμε έξω από το σπίτι μας ή σε δημόσιους χώρους δοχεία νερού ή και φαγητού. Ο νόμος μας το επιτρέπει αρκεί να τηρούμε τους κανόνες καθαριότητας και υγιεινής. Η σίτιση και το πότισμα των ζώων είναι υποχρέωση των ανθρώπων και δικαίωμα αυτών των πλασμάτων.
Ο νόμος 4235/2014 άρθρο 46 παράγραφος ε συγκεκριμένα αναφέρει: «10. Την ευθύνη για την επίβλεψη και τη φροντίδα των επανεντασσόμενων αδέσποτων ζώων έχουν, από κοινού, οι Δήμοι, οι οποίοι μάλιστα δύνανται να δημιουργήσουν και σημεία παροχής τροφής και νερού για τα ζώα αυτά, καθώς και τα συνεργαζόμενα με αυτούς φιλοζωικά σωματεία και ενώσεις. Δεν απαγορεύεται η παροχή τροφής και νερού σε αδέσποτα ζώα συντροφιάς από φιλόζωους πολίτες, υπό την προϋπόθεση ότι τηρούνται οι κανόνες καθαριότητας και υγιεινής».
fonografos.net
Πηγή: https://www.zoosos.gr/esose-ton-skulo-pou-pagideutike-se-konserba-sta-kamena-bourla-binteo/#ixzz4VTXMzchd
Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Φαράγγι Μέγα Ρέμα Άγιος Κωνσταντίνος Φθιώτιδας:Από τα ομορφότερα και διασκεδαστικότερα φαράγγια... (Υπέροχες φωτογραφίες & video)

Νέα πυρκαγιά έξω από τα Καμένα Βούρλα - Σηκώθηκαν τα PZL (ΦΩΤΟ)