Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Λαμία: Τρεις συμπολίτες μας απολύθηκαν από μεγάλη εταιρεία – Καταγγελία


απολυμένος
Τρεις απολύσεις έκανε χθες μεγάλη αλυσίδα ηλεκτρικών ειδών στο κατάστημα της πόλης μας, με την οικονομία να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο και την ανεργία να ανεβαίνει σε υψηλά ποσοστά.
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας καταγγέλλει την απόλυση των εργαζομένων και δηλώνει πως θα είναι στο πλευρό τους. Δείτε την ανακοίνωση:
«Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας  καταγγέλλει την πολυεθνική ηλεκτρικών ειδών ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ που χθες 25 Γενάρη 2017 πραγματοποίησε   τρεις (3) απολύσεις εργαζομένων  από το κατάστημα της Λαμίας.
Οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν εργάζονταν πάνω από 10 χρόνια στην εταιρεία με την ειδικότητα του πωλητή.
Η πολυεθνική ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ  τους τελευταίους μήνες στο κατάστημα της Λαμίας έχει προβεί στην πρόσληψη 11 εργαζομένων εκ των οποίων 5 ως πωλητές,  σκοπός της δεν είναι να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, αλλά να αλλάξει το παλιό προσωπικό με νέο, θέλει εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα και φτηνό εργατικό δυναμικό  για να πολλαπλασιάσει τα κέρδη του.
Ας βγάλουμε όλοι τα συμπεράσματα μας
Αυτή είναι η εργοδοσία! Δεν υπολογίζει τους εργαζόμενους και τις ανάγκες τους προκειμένου να βγάζει περισσότερα κέρδη! Μας μείωσαν τους μισθούς, μας κόψανε όλες τις κοινωνικές παροχές, μας έχουν και δουλεύουμε Κυριακές και αργίες με διάφορα προσχήματα και η αντεργατική επίθεση όλο και βαθαίνει.
Ως πότε θα ανεχόμαστε να μας παίρνουν πίσω δικαιώματα κατακτημένα με σκληρούς, εργατικούς αγώνες; Ως πότε θα τους αφήνουμε να διαλύουν τη ζωή και την αξιοπρέπεια τη δική μας και των παιδιών μας;
Δεν είναι ανίκητοι!
Με τη δική σου συνειδητή συμμετοχή έχεις τη δυνατότητα μαζί με το Κλαδικό σου σωματείο να ακυρώνεις απολύσεις και να κατακτήσεις το αναφαίρετο δικαίωμά σου για σταθερή και μόνιμη εργασία.
Όπου οι εργαζόμενοι οργανώθηκαν και έδωσαν συλλογική απάντηση στην εργοδοσία, τότε είχαμε αποτελέσματα και κατακτήσεις!
Εμείς έχουμε τη δύναμη!
Είναι καθήκον σήμερα να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας! Κανένας εργαζόμενος να μη μείνει μόνος του! Καλούμε κάθε εργαζόμενο να δώσει δύναμη στη δύναμή του, να οργανωθεί στο κλαδικό του σωματείο και να παλέψει για τις σύγχρονες ανάγκες του!».
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας, αξιώνει την άμεση επαναπρόσληψη των τριών (3)  απολυμένων εργαζόμενων και ζητά γι’ αυτό το λόγο την παρέμβαση της Επιθεώρησης Εργασίας.
Το Εργατικό Κέντρο Λαμίας θα είναι στο πλευρό όλων των εργαζομένων.
Δεν θα περάσουν οι μεθοδεύσεις τους.
Δεν θα γίνουμε οι σκλάβοι του 21ου αιώνα.»
mag24.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)