Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

«Μονο τους ολιγαρχες συμφερει η απλη αναλογικη σε Περιφερειες και Δημους»


Μήνυμα προς την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στη νομοθέτηση της απλής αναλογικής ως εκλογικού συστήματος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, εξέπεμψε ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ)  Περιφερειάρχης Θεσσαλίας  Κώστας Αγοραστός μιλώντας σήμερα στην πρώτη για το 2017 συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).
«Η απλή αναλογική στην Αυτοδιοίκηση συμφέρει μόνο στους ολιγάρχες γιατί θα μπορούν εύκολα και με μικρές χορηγίες να ελέγχουν εύθραυστες και συγκυριακές πλειοψηφίες στα Περιφερειακά και Δημοτικά Συμβούλια», επισήμανε ο κ. Κ. Αγοραστός και αναρωτήθηκε: «Για ποια Αυτοδιοίκηση και ποια Δημοκρατία και μάλιστα στη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία θα μιλάμε μετά;»
«Δεν θα πρόκειται για Δημοκρατία αλλά για ολιγαρχία», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών και τόνισε: «Η Αυτοδιοίκηση είναι η μοναδική σταθερά στην πατρίδα μας στα χρόνια της κρίσης, είναι ο βασικός αναπτυξιακός πυλώνας και κρατά αδιάρρηκτο τον κοινωνικό ιστό. Ας αναλογιστούν αυτοί που προωθούν την απλή αναλογική στην Αυτοδιοίκηση, ποιος θα λαμβάνει τις αποφάσεις και πως θα λειτουργούν Περιφέρειες και Δήμοι; Ή μήπως σχεδιάζουν να επαναφέρουν τους κομματικά διορισμένους διοικητικούς γραμματείς;
Ας το ξανασκεφτούν και σε τελικά ανάλυση ας ρωτήσουν τους δημάρχους που έχουν χάσει την πλειοψηφία στα Δημοτικά Συμβούλια και ενώ χρειάζονται να πάρουν αποφάσεις για να λειτουργήσει ο Δήμος τους προ όφελος των πολιτών, έχουν τεράστια προβλήματα καθημερινά», επισήμανε.
Ο κ. Κ. Αγοραστός αξιολόγησε το 2017 ως το έτος «που πρέπει να γίνει στενότερη και πιο συστηματική η συνεργασία των δύο βαθμών Αυτοδιοίκησης. Μαζί καλούμαστε να πετύχουμε δύσκολους στόχους και πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας», τόνισε απευθυνόμενος στα μέλη του ΔΣ της ΚΕΔΕ και τους παριστάμενους αυτοδιοικητικούς και συνέχισε:
«Δεν περισσεύει κανείς στην Αυτοδιοίκηση. Κι όσοι επιχειρούν να προκαλέσουν ρήγμα στην Αυτοδιοίκηση, σκοπός τους είναι να βγουν οι ίδιοι από το κάδρο των ευθυνών τους».
Αναφερόμενος γενικότερα στη νέα χρονιά, ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών υποστήριξε: «Στόχος όλων μας για το 2017 πρέπει να είναι ένας: η Ελλάδα που παράγει. Η μετρολογία των Μνημονίων δεν θα μας οδηγήσει πουθενά, ενώ ο στόχος για πολύ υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα είναι ουσιαστικά ένας ζουρλομανδύας για την οικονομία και την κοινωνία.
Χρειαζόμαστε σταθερότητα, δικαιοσύνη, ταχύτητα και στρατηγική έτσι ώστε να επανέλθει η ελπίδα. Χρειάζεται να επαναφέρουμε την κοινωνία στη φυσική της ισορροπία από την οποία έχει απομακρυνθεί και αυτό θα έχει κόστος κοινωνικό, οικονομικό και πολιτικό. Και η φυσική ισορροπία έρχεται μέσω των θέσεων εργασίας».
lamiakos-typos.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)