Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ομαλοποιήθηκε η κατάσταση στον ΠΑΘΕ


Αλλάζει από την Πέμπτη ο καιρός
Εξασθενούν σταδιακά τα φαινόμενα στην Ανατολική Στερά με αποτέλεσμα να κινούνται πιο άνετα τα οχήματα τουλάχιστον στον ΠΑΘΕ.
Η έντονη χιονόπτωση σε όλο το μήκος του διεθνή από την κοιλάδα του Σπερχειού μέχρι τους Αγίους Θεοδώρους, δημιούργησε πολλά προβλήματα κυρίως λόγω ότι βρέθηκαν αρκετοί οδηγοί ανέτοιμοι.
Τα φορτηγά απαγορεύτηκαν μαζί με τα λεωφορεία, ενώ τα ΙΧ σε κάποια σημεία χρειαζόντουσαν ακόμη και αλυσίδες, καθώς το χιόνι δεν καθαριζόταν από το οδόστρωμα. Δεκάδες ήταν τα μηχανήματα – και αρκετοί τόνοι αλάτι – που επιστρατεύτηκαν προκειμένου να ομαλοποιηθεί στις 5 το απόγευμα η κατάσταση και με τη βοήθεια του καιρού, καθώς στα περισσότερα σημεία σταμάτησε η χιονόπτωση.
Πλέον τα προβλήματα είναι εντός των πόλεων και ειδικά στη Λαμία όπου σταμάτησαν μέχρι και τα αστικά λεωφορεία. Αυτή την ώρα τουλάχιστον η κεντρική αρτηρία είναι ανοιχτή μέχρι το Νοσοκομείο, ενώ νωρίτερα η πρόσβαση σε αυτό καθώς και στην Πολυκλινική, όπου ασθενείς έπρεπε να μεταβούν για αιμοκάθαρση, γινόταν πολύ δύσκολα.
Οι υπόλοιποι δρόμοι πάντως παραμένουν με πολύ χιόνι (10 με 15 εκατοστά) και το πρόβλημα εντοπίζεται όπου υπάρχει ανάγκη πρόσβασης οχήματος. Δυστυχώς ήταν αρκετά τα ατυχήματα (πεσίματα) και το ΕΚΑΒ δεν μπορούσε να προσεγγίσει σε κάποια από αυτά. Σε διαφορετική περίπτωση και οι πολίτες πρέπει να δείχνουν κατανόηση και να περιορίζουν τις μετακινήσεις τους όταν δεν υπάρχει απόλυτη ανάγκη. Άλλωστε από την Πέμπτη ο καιρός αλλάζει και ο καθαρισμός θα μπορεί να γίνεται με μεγαλύτερη επιτυχία.
Ειδικότερα προβλέπεται σταδιακή βελτίωση σε όλη τη χώρα, όμως μέχρι νωρίς το απόγευμα στο Νότιο και Ανατολικό Αιγαίο θα εκδηλώνονται τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες στα δυτικά και βόρεια θα αυξηθούν με πιθανότητα για πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις το βράδυ στα βορειοδυτικά. Παγετός θα εκδηλωθεί και πάλι στα ηπειρωτικά ο οποίος στη Βόρεια Ελλάδα θα είναι ισχυρός.
Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -15 έως 2 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα και στην Κεντρική Ελλάδα από -10 έως 6, στην Ήπειρο -5 έως 8 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 2 έως 12, στα υπόλοιπα ανατολικά ηπειρωτικά από 0 έως 13 βαθμούς, στα νησιά του βορείου και βορειοανατολικού Αιγαίου και στις Σποράδες από 2 έως 10 βαθμούς και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές από 6 έως 13 βαθμούς, αλλά στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 15 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και τοπικά στα βόρεια σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ, ενώ στον Κορινθιακό θα επικρατήσει δυτικό ρεύμα με εντάσεις 6 έως 7 μποφόρ.
efthia.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)