Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ανακοίνωση Συντονιστικού Μπλόκου Ανθήλης


Σήμερα στις 13:00 το μεσημέρι οι αγρότες που συμμετέχουμε στο μπλόκο της Ανθήλης αλλά και αγρότες της ευρύτερης περιοχής Λαμίας, έχοντας στο πλευρό μας εργαζόμενους, ανέργους συνταξιούχους και σπουδαστές κλείσαμε για 1 ώρα στο ύψος του κόμβου της Ανθήλης το ρεύμα της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας με κατεύθυνση τη Θεσσαλονίκη.
Η κίνηση μας αυτή αποδεικνύει ότι οι αγρότες δεν λυγίζουμε μπροστά στα ψέματα της κυβέρνησης για δήθεν ευνοούμενους αγρότες, ούτε στους εκφοβισμούς της για τα πρόστιμα που κινδυνεύει η Ελλάδα να καταβάλλει στην Ε.Ε, δεν απογοητευόμαστε από αυτά τα κόμματα που μας καλούν να μη βγούμε στους δρόμους και στην ουσία στέκονται απέναντι και ενάντια στον αγώνα και τις δίκαιες διεκδικήσεις μας.
Δεν εφησυχάζουμε μπροστά «στα όμορφα τα σχέδια τα μεγάλα» για την αναδιάρθρωση της αγροτικής οικονομίας, για τις δήθεν καθετοποιημένες επιχειρήσεις και τις εταιρίες Logistics που εάν εμείς οι «στενόμυαλοι» αγρότες δημιουργήσουμε τα προβλήματα μας ως δια μαγείας θα λυθούν. Ξέρουμε καλά ότι αυτές οι λύσεις δεν τις σχεδιάζουν για μας, αφού εμάς τους μικρούς και μεσαίους αγρότες μας λείπουν 99 για να βάλουμε στην άκρη 100 ευρώ.
Ο αγώνας μας είναι μακρύς και σκληρός, αλλά είμαστε αποφασισμένοι να τον δώσουμε γιατί είναι αγώνας επιβίωσης και εμείς οι αγρότες είμαστε μαθημένοι μια ζωή από τέτοιους αγώνες.
Δεν είμαστε μόνοι μας, είμαστε μαζί με τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους άνεργους, του συνταξιούχους τους νέους και τις γυναίκες της λαϊκής οικογένειας, που πλήττονται και αυτοί από τις ίδιες πολιτικές που μας οδηγούν όλους μας στην φτώχια, την εξαθλίωση και την ανεργία.
Καλούμε όλους τους αγρότες στο δρόμο. Να ενισχύσουμε περαιτέρω το μπλόκο, μετά από τους αγρότες από τη Μακρακώμη, τη Σπερχειάδα, το Δομοκό που ενώθηκαν μαζί μας εχθές.
Να δώσουμε όλοι μαζί τον μόνο αγώνα που είναι ικανός να δώσει λύσεις στα άμεσα προβλήματα μας, αυτόν της αποφασιστικής και μαχητικής διεκδίκησης, κλείνοντας τα αυτιά μας σε όλους όσους μας θέλουν στη γωνία «καρτερικά προσμένοντας σωτήρες και σωτηρία».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)