Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ετοιμάζει ηλεκτρονικό τιμολόγιο για τα αγροτικά προϊόντα η κυβέρνηση

http://www.agrotypos.gr

Διπλό ηλεκτρονικό «μπλόκο» στη διακίνηση αγροτικών προϊόντων, με πρόσχημα την καταπολέμηση του μαύρου χρήματος, βάζει νομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, θα προβλέπει την καθιέρωση ηλεκτρονικού τιμολογίου στις συναλλαγές αγροτών και εμπόρων και την ηλεκτρονική σύνδεση του ΟΠΕΚΕΠΕ με το υπουργείο Οικονομικών.
Ο ειδικός σύμβουλος του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Εξαγωγής, Διακίνησης Φρούτων Λαχανικών και Χυμών INCOFRUIT-HELLAS, κ. Γ Πολυχρονάκης δήλωσε ότι:
«Χαιρετίζουμε την καθιέρωση του ηλεκτρονικού τιμολογίου για όλες τις συναλλαγές μεταξύ εμπόρων και παραγωγών, που θα συνοδεύει το προϊόν μέχρι την κατανάλωση, καθώς και την θεσμοθέτηση και ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών σε εθνικές οδούς, λιμάνια σύνορα και περιοχές με μεγάλη παραγωγή αγροτικών προϊόντων.
Θεωρούμε ότι τούτο θα συμβάλει αποτελεσματικά στην πάταξη της διακίνησης προϊόντων χωρίς φορολογικά παραστατικά, όπως και του φαινομένου της εξαγωγής και κυκλοφορίας ατυποποίητων προϊόντων, δράσεις που, πέραν των επιπτώσεων στα θέματα φοροδιαφυγής και δυσφήμισης των προϊόντων μας στις ξένες αγορές, εμποδίζουν τους υγιείς φορείς των εξαγωγών στη δραστηριότητά τους και στην ομαλή απορρόφηση της παραγωγής.
Στο μεταξύ η επιβολή δασμών 20% από τις μεξικανικές εξαγωγές φρούτων και λαχανικών στις ΗΠΑ ενέχει τον κίνδυνο να στραφούν οι μεξικανοί παραγωγοί και εξαγωγείς σε άλλες αγορές. Εάν ο στόχος τους θα είναι η διοχέτευση μέρους της παραγωγής φρούτων και λαχανικών προς την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), αυτό αναμένεται να δημιουργήσει συνθήκες υπερπροσφοράς στην Ευρωπαϊκή αγορά, με επακόλουθη κατάρρευση των τιμών. Απαιτείται η εγρήγορση τόσο της ΕΕ όσο και της χώρας μας για την αντιμετώπιση αυτής της προοπτικής».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)