Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

«Φως στο τούνελ» για την παραχώρηση των κτιρίων των κλειστών Ειρηνοδικείων


Ερώτηση Σταϊκούρα για τα κτίρια σε Σπερχειάδα και Μακρακώμη
Στο στάδιο της καταγραφής βρίσκονται ακόμη τα κλειστά κτίρια όπου στέγαζαν τα Ειρηνοδικεία πριν τη συγχώνευσή τους το 2012 και την παραχώρηση της κυριότητας τους δύο χρόνια αργότερα στο Ελληνικό Δημόσιο.
Μια ερώτηση του βουλευτή Φθιώτιδας, Χρήστου Σταϊκούρα στους αρμόδιους υπουργούς για την τύχη των κτιρίων των πρώην Ειρηνοδικείων που βρίσκονται σε Σπερχειάδα και Μακρακώμη, αποκάλυψε ότι η μεταβίβαση στο Ελληνικό Δημόσιο από το Ταμείο Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτιρίων (ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ.) ολοκληρώθηκε με διαπιστωτική πράξη από τους Υπουργούς Οικονομικών και Δικαιοσύνης μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο.
Ωστόσο και πάλι δεν έχει γίνει η καταγραφή – μεταγραφή τους από το Υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να παραχωρηθούν για να στεγάσουν άλλες δημόσιες υπηρεσίες.
Διαβάστε την ερώτηση του κ. Σταϊκούρα που προκάλεσε την ενημέρωση για το που βρίσκεται το θέμα:
«Θέμα: Ερώτηση για παραχώρηση χρήσης των κτιρίων του Ειρηνοδικείου Σπερχειάδας και Μακρακώμης.
Μετά την κατάργηση των Ειρηνοδικείων σε πολλές περιοχές της χώρας, αρκετά κτίρια παραμένουν ανενεργά και αναξιοποίητα.
Ειδικότερα, στην περίπτωση του Δήμου Μακρακώμης, μετά την κατάργηση του Ειρηνοδικείου στην έδρα του Δήμου (Σπερχειάδα) καθώς και του Ειρηνοδικείου Μακρακώμης, υφίστανται δύο κτίρια τα οποία θα μπορούσαν να στεγάσουν υπηρεσίες του Δήμου.
Σημειώνεται ότι τα σχετικά οικόπεδα είχαν παραχωρηθεί από τους πρώην Δήμους της περιοχής για το συγκεκριμένο σκοπό.
Ενώ, ο Δήμος στεγάζει σε δημοτικά κτίρια δημόσιες υπηρεσίες (π.χ. ΙΚΑ, Κτηνιατρείο, Εφορία κλπ), με αποτέλεσμα να μην επαρκούν οι χώροι για τη στέγαση των δημοτικών υπηρεσιών.
Εφόσον υλοποιηθεί η παραχώρηση, και μπορέσει ο Δήμος να στεγάσει τις υπηρεσίες του στα δύο αυτά κτίρια, θα επιτευχθεί μείωση των λετουργικών δαπανών του, λόγω της απαλλαγής από το κόστος των ενοικίων, καθώς και ασφαλής πρόσβαση των ατόμων με ειδικές ανάγκες στις υπηρεσίες.
Κατόπιν των ανωτέρω,
ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ
οι κ.κ. Υπουργοί:
Προτίθενται τα αρμόδια Υπουργεία να ικανοποιήσουν το εύλογο αίτημα του Δήμου και να προβούν στην παραχώρηση χρήσης στο Δήμο των κτιρίων του Ειρηνοδικείου Σπερχειάδας και Μακρακώμης;»
efthia.gr
Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Φαράγγι Μέγα Ρέμα Άγιος Κωνσταντίνος Φθιώτιδας:Από τα ομορφότερα και διασκεδαστικότερα φαράγγια... (Υπέροχες φωτογραφίες & video)

Νέα πυρκαγιά έξω από τα Καμένα Βούρλα - Σηκώθηκαν τα PZL (ΦΩΤΟ)