Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αποχή συμβολαιογράφων από τους πλειστηριασμούς την Τετάρτη


Αποχή συμβολαιογράφων από τους πλειστηριασμούς την Τετάρτη
Απέχουν και αυτήν την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017 οι συμβολαιογράφοι όλης της χώρας, με απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος από τη διενέργεια πλειστηριασμών.
Όπως αναφέρει η Συντονιστική Επιτροπή «κανένας πλειστηριασμός κατοικίας δεν θα διενεργηθεί με επισπεύδοντα τις Τράπεζες, το  Ελληνικό Δημόσιο, τα Ασφαλιστικά Ταμεία και τους ΟΤΑ, εφ’ όσον αφορά τη δηλωθείσα κύρια κατοικία του οφειλέτη – φυσικού προσώπου».
Κατ’ εξαίρεση θα διεξάγονται πλειστηριασμοί μετά από άδεια που θα έχει χορηγηθεί είτε από τη Συντονιστική Επιτροπή, είτε από τους Συλλόγους μετά από έγγραφο αίτημα.
Η Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, αναφορικά με τη διενέργεια πλειστηριασμών, επισημαίνει τα εξής:
  • «Μέχρι και το τέλος του 2017 συνεχίζεται και υφίσταται η προστασία της πρώτης κατοικίας μετά από προσφυγή των ενδιαφερομένων στα αρμόδια δικαστήρια».
  • «Ο συμβολαιογραφικός κόσμος απέχει από τη διενέργεια πλειστηριασμών με επισπεύδοντες τις Τράπεζες, το  Ελληνικό Δημόσιο, τα Ασφαλιστικά Ταμεία και τους ΟΤΑ, όσον αφορά την κατοικία του οφειλέτη – φυσικού προσώπου».
  • «Μετά από πέντε μήνες αποχής διαπιστώνουμε ότι η διενέργεια των υπολοίπων πλειστηριασμών που δεν έχουν καμία σχέση με πλειστηριασμούς πρώτης και μοναδικής κατοικίας, σε ορισμένα Ειρηνοδικεία της Χώρας είναι αδύνατη λόγω αντιδράσεων μερίδας συμπολιτών μας που αδικαιολόγητα στοχοποιούν τον Έλληνα Συμβολαιογράφο βιαιοπραγώντας εναντίον του και ειδικότερα εναντίον γυναικών συναδέλφων μας».
  • «Καταγγέλλουμε τέτοιες αδικαιολόγητες συμπεριφορές και  ζητάμε από την Πολιτεία να προβεί σε όλες εκείνες τις αναγκαίες ενέργειες που θα διασφαλίζουν τη νόμιμη και ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας των πλειστηριασμών».
  • «Εκφράζουμε την απορία μας και αναρωτιόμαστε πώς προστατεύεται η πρώτη και μοναδική κατοικία των συμπολιτών μας όταν αυτή (η πρώτη και μοναδική κατοικία) εξισώνεται γενικά με εκπλειστηριαζόμενα περιουσιακά στοιχεία επιχειρήσεων, Ανωνύμων Εταιρειών, μεγαλοεπιχειρηματιών και μεγαλοοφειλετών, αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ή εκατομμυρίων ευρώ»

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)