Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αυτοί είναι οι 156 αθλητές που προσλαμβάνονται στο Δημόσιο!


Σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, 156 διακριθέντες αθλητές και διακριθείσες αθλήτριες διορίζονται σε υπουργεία και άλλους φορείς.
Ανάμεσα τους και επαγγελματίες αθλητές όπως οι ποδοσφαιριστές, Γρηγόρης Μάκος και Αντώνης Πετρόπουλος, και ο καλαθοσφαιριστής, Δημήτρης Μαυροειδής.
Οι διορισμοί αφορούν αιτούντες και αιτούσες το 2008, Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ), Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ), Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ) και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΥΕ).
Οι οποίοι/ες κατανέμονται σε Υπουργεία, Δήμους, Περιφέρειες και φορείς του Δημοσίου.
Οι διορισμοί γίνονται, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, βάση των προβλεπομένων στο άρθρο 34 του νόμου 2725/1999 όπως ισχύει.
Και είναι σε συμφωνία με τους θεσμούς. Κατά παρέκκλιση της μνημονιακής υποχρέωσης 1 προς 5, δηλαδή ενός εισερχομένου για κάθε πέντε αποχωρούντες από το δημόσιο.
Μεταξύ των 156 βρίσκονται ο πρώην μπασκετμπολίστας, Νίκος Οικονόμου, η πρώην πρωταθλήτρια του ακοντισμού, Σάββα Λίκα, η πρώην διεθνής πολίστρια, Μαρία Τσουρή, ο σπρίντερ, Κωνσταντίνος Δουβαλίδης, οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές, Αριστείδης Καρασαββίδης και Παντελής Κωνσταντινίδης, κωπηλάτες, ιστιοπλόοι, πολίστες και ΑμεΑ
Το γεγονός ότι ανάμεσα στους διορισθέντες βρίσκονται (νόμιμα βάση των σχετικών διατάξεων) και επαγγελματίες αθλητές, προκαλεί ήδη αρκετά σχόλια.
Όχι τόσο για το πως θα ανταποκρίνονται στα καθήκοντα τους, όσο κυρίως για το δίκαιο και ηθικό της υπόθεσης.
Ότι δηλαδή επαγγελματίες, άρα (σε κάποιες περιπτώσεις και πολύ καλά) αμοιβόμενοι αθλητές στερούν τη δυνατότητα από έναν ερασιτέχνη να βρει ένα μεροκάματο.
ΓΓΑ: Νόμιμα διορίζονται οι 156
Η σχετική ανακοίνωση, αναφέρει: «Αναφορικά με τον διορισμό 156 διακεκριμένων αθλητών, επισημαίνεται ότι πρόκειται για αθλητές που έχουν κατοχυρώσει το δικαίωμά τους για πρόσληψη στο Δημόσιο, όπως προβλέπει ο νόμος, αναφορικά με το διορισμό διακριθέντων αθλητών, που υπέβαλαν αίτηση κατά το έτος 2008 και δεν είχαν προσληφθεί μέχρι σήμερα, γιατί είχαν παγώσει οι διορισμοί τους.Η ΓΓΑ, με αφορμή επικριτικά σχόλια και ρεπορτάζ, διευκρίνισε πως ο διορισμός των 156 διακριθέντων αθλητών/ιών, είναι νόμιμη. Πληρούν τις προϋποθέσεις, έχουν κατοχυρώσει το δικαίωμα τους, επισημαίνεται.
Οι αθλητές πληρούν τις προϋποθέσεις του Νόμου και δεν τίθεται θέμα μη νομιμότητας. Είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει η Πολιτεία γι’ αυτούς τους ανθρώπους, που με κόπους και θυσίες έφεραν διακρίσεις στην χώρα μας.
Το παράνομο δεν ήταν το ότι προχώρησαν οι προσλήψεις, αλλά ότι είχαν παγώσει επί σειρά ετών με ευθύνη προηγούμενων κυβερνήσεων, που αρνούνταν στους αθλητές κατοχυρωμένα δικαιώματα τους».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)