Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Λαϊκή Συνέλευση στα Λουτρά Υπάτης για τους πρόσφυγες


prosfyges_fonografos
Λαϊκή Συνέλευση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης 28/12 στα Λουτρά Υπάτης με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής και των υπολοίπων παρατάξεων του Δήμου Λαμιέων.
Αν και στην ημερήσια διάταξη υπήρχαν αρκετά θέματα η συζήτηση επικεντρώθηκε γύρω από την πληροφόρηση για εγκατάσταση προσφύγων σε ξενοδοχεία της Λουτρόπολης μέσω της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.
Η συνταγή δυστυχώς είναι γνωστή. Σε μια εξαθλιωμένη χώρα, τα σίγουρα ενοίκια των δανειστών μας, φαντάζουν μάννα εξ ουρανού που δελεάζουν πολλούς επαγγελματίες που βρίσκονται σε απόγνωση. Το θέμα στην προκειμένη περίπτωση είναι ότι τα Λουτρά Υπάτης παρά την κρίση έχουν προστιθέμενη αξία και εξακολουθούν να είναι “brand name” στο χώρο του Ιαματικού Τουρισμού. Μια ενδεχόμενη ανεξέλεγκτη ροή προσφύγων αφενός θα αποδυναμώσει σε ξενοδοχειακό δυναμικό την περιοχή και αφετέρου θα την υποβαθμίσει, όσο κι αν αυτό ακούγετε άσχημα σε μια κοινωνία που έχει δείξει την αλληλεγγύη της απέναντι σε ανθρώπους που δοκιμάζονται.
Κάπου εκεί ήταν και το κεντρικό νόημα της τοποθέτησης του Προέδρου του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών του Δήμου, Κώστα Κερπινιώτη, ο οποίος ήταν και ο άμεσα εμπλεκόμενος στην υπόθεση πρόσφυγες για λογαριασμό της δημοτικής αρχής. Ο κ. Κερπινιώτης τόνισε ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να στερήσει σε έναν πρόσφυγα το δικαίωμα της στέγης ή της τροφής και πολύ περισσότερο από ένα παιδί την πρόσβαση στην εκπαίδευση, υπογράμμισε όμως ότι σε κάθε περίπτωση πρέπει να υπάρχουν όροι και ενημέρωση. Τόσο ο ίδιος όσο και ο Πρόεδρος του ΔΣ, Θανάσης Κλειτσάκης μετέφεραν την θέση του Δημάρχου, Νίκου Σταυρογιάννη, ο οποίος – όπως είπαν – θέλει για τα Λουτρά Υπάτης να αναπτυχθούν ακόμη περισσότερο στο χώρο του ιαματικού τουρισμού.
Στη συζήτηση πάντως που αναπτύχθηκε και μεταξύ των παρευρισκομένων δε βρέθηκε κάποιος επαγγελματίας που να επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για την ενοικίαση χώρων σε πρόσφυγες.
Παραβρέθηκαν επίσης οι αντιδήμαρχοι, Δημήτρης Κυρίτσης, Θανάσης Μπούκας και Στέλιος Καραγιάννης. Από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης έλαβαν μέρος ο Γιώργος Κοτρωνιάς της Κοινωνικής Συμμαχίας και ο Γιώργος Σαγιάς της Πορτοκαλί – Σύγχρονη Πόλη.
Στη συνέλευση συζητήθηκε και το θέμα των τελών που έφερε το νέο έργο της ΔΕΥΑΛ, με τον Διευθυντή της Γιάννη Θεοδωρακόπουλο (εξετάζεται μείωση από τα 3 ευρώ) να απαντά σχετικά, ενώ τα πεζοδρόμια και η ολοκλήρωση του κόμβου Λουτρών τέθηκαν υπόψη του αρμόδιου αντιδημάρχου, Στέλιου Καραγιάννη.
http://efthia.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)