Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αυτό είναι το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας


ergyp-1
Τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ & ο νέος συνδικαλιστικός φορέας
Το εγχείρημά τους για τη δημιουργία δευτεροβάθμιου συνδικαλιστικού οργάνου, εκπροσώπησης των εργαζομένων  της Φθιώτιδας, παρουσίασαν σήμερα στην αίθουσα του «κλειστού» Εργατικού Κέντρου στην πλατεία Διάκου, οκτώ πρωτοβάθμια σωματεία.
Ειδικότερα τα σωματεία, Εμποροϋπαλλήλων & Ιδιωτικών Υπαλλήλων Φθιώτιδας, Οικοδόμων Φθιώτιδας, Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών Φθιώτιδας, Εργαζομένων ΔΕΥΑ Λαμίας, Εργαζομένων ΠΑΚΟ, Οικοδόμων Καμένων Βούρλων και Εργαζομένων Τύπου & Χάρτου Φθιώτιδας, κατέθεσαν την Τετάρτη (14/12/16) στο Ειρηνοδικείο Λαμίας, αίτημα για ίδρυση Εργατικού Κέντρου με την επωνυμία, Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας.
Την παρουσίαση έκανε το μέλος του Σωματείου Οικοδόμων, Αλέξης Αλεξόπουλος, που απηύθυνε κάλεσμα προς όλα τα σωματεία να συμπαραταχθούν σε αυτή τη νέα κίνηση. Ο κ. Αλεξόπουλος διαχώρισε το γεγονός της συσπείρωσης των ιδρυτικών σωματείων στο ΠΑΜΕ, σημειώνοντας ότι όποιο σωματείο θέλει και επιθυμεί συμμετέχει χωρίς πολιτικά κριτήρια και με μοναδική υποχρέωση τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.
ergyp-2Στο συγκεκριμένο σημείο αναφέρθηκαν πολλά και για την ηγεσία του προηγούμενου Εργατικού Κέντρου στο σημείο της αγωνιστικότητας και της υποστήριξης των μελών του. Επισημάνθηκαν για μία ακόμη φορά οι ευθύνες των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ που οδήγησαν στο κλείσιμο του συνδικαλιστικού φορέα υποστηρίζοντας τη δική τους διαφορετικότητα στα κίνητρα και στον απώτερο σκοπό ίδρυσης του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λαμίας. «Στόχος μας είναι να νιώσει ο εργαζόμενος ότι έχει στήριγμα. Ότι υπάρχει ένας φορέας να διεκδικήσει μαζικά με αυτόν τα δικαιώματά του και όχι να υπερασπίζεται τα προσωπικά συμφέροντα ή τις φιλοδοξίες των συνδικαλιστών», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Αλεξόπουλος.
Η τύχη του συγκεκριμένου εγχειρήματος θα κριθεί φυσικά τις επόμενες ημέρες από τις αποφάσεις που θα πάρουν τα πρωτοβάθμια σωματεία όσα δηλαδή λειτουργούν ακόμη και είναι σε θέση να εκλέξουν εκπροσώπους. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί και να μην είναι οι ίδιοι εκπρόσωποι, με αυτούς που αποφάσισαν πριν από λίγο καιρό την παύση της λειτουργίας του ΕΚ, αυτοί που θα κληθούν να ψηφίσουν σχετικά.
Επιπλέον οι πληροφορίες θέλουν και τα άτομα της πρώην πλειοψηφίας του Εργατικού Κέντρου να κάνουν τις δικές τους κινήσεις δημιουργίας ενός καινούριου φορέα. Για αυτό και οι ιδρυτές του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λαμίας έσπευσαν να σημειώσουν ότι η κίνησή τους δεν είναι διασπαστική και η πρόσκληση αφορά όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία, χωρίς να ενδιαφέρονται αν θα είναι πλειοψηφία ή όχι. Ενδιαφέρον θα έχει και η αντίδραση της ΓΣΕΕ ως Τριτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο των εργαζομένων.
efthia.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)