Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Οργανώνονται σε δεύτερο βαθμό τα αγροτικά σωματεία στη Φθιώτιδα


mploko1
Τη μετατροπή του Συντονιστικού τους οργάνου σε Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Φθιωτιδας, αποφάσισαν ομόφωνα οι Αγροτικοί Σύλλογοι, Ανθήλης-Λαμίας, Μακρακώμης, Στυλίδας-Εχιναίων και Πελασγίας που συσπειρώνονται γύρω από το ΠΑΜΕ.
Μετά τη προσπάθεια για τη δημιουργία του νέου Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου που θα εκπροσωπεί τους εργαζομένους στη Φθιώτιδα από σωματεία – δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, οργανώνονται σε δεύτερο βαθμό και στον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα. Το κάλεσμα απευθύνεται σε όλον τον κόσμο, καθώς όπως αναφέρουν στόχος «της Ομοσπονδίας θα είναι οι ανάδειξη όλων των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε αλλά και των αιτιών τους, προκειμένου να διαμορφώνουμε αιτήματα τέτοια που μέσα από την καθημερινή πάλη και τους αγώνες μας να επιβάλουμε λύσεις επιβίωσης τόσο των οικογενειών μας όσο και της παραγωγής μας».
Σημειώνουν πάντως τη βασική διαφορά από άλλους συλλόγους που δραστηριοποιούνται στα μπλόκα ότι δε διαχωρίζουν τους «αγρότες σε ‘’καθαρόαιμους’’ και σε ‘’εταιροεπαγγελματίες’’ αγρότες που κάτω από τον κίνδυνο της εξαθλίωσης αναγκάζονται να συμπληρώνουν το εισόδημά τους κάνοντας και κάποια μεροκάματα σε εξωγεωργική απασχόληση. Η επιβίωση η δικιά μας δεν πρέπει να σημάνει την παραπέρα εξαθλίωση κανενός, αφού από κοινού όλοι οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουμε με τον έναν ή τον άλλον τρόπο τις ίδιες αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων, της ΕΕ και της ΚΑΠ που στόχος τους είναι οι αφαίμαξή μας προς όφελος των μεγαλοεπιχειρηματιών αγροτών, των βιομηχάνων, των μεγαλεμπόρων, των εφοπλιστών και των τραπεζών. Σ αυτή τη βάση οι αγώνες μας  πρέπει να συναντιούνται με τους αγώνες της εργατιάς, των αυτοαπασχολούμενων μικροκαταστηματαρχών της πόλης και των χωριών, με την νεολαία, γιατί ο αντίπαλος μας είναι κοινός».
Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν και τις ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν ώστε όλοι οι αγρότες από όλα τα σωματεία της Φθιώτιδας, να εκπροσωπηθούν νόμιμα, οργανώνοντας στη σωστή βάση τον κοινό αγώνα τους. Έτσι θα πρέπει να εκλέξουν τους αντιπροσώπους τους που θα λάβουν μέρος στο ιδρυτικό συνέδριο της Ομοσπονδίας σε ημερομηνία που θα καθορίσουν από κοινού οι Αγροτικοί Σύλλογοι ιδρυτικά μέλη της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ.
efthia.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)