Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Δικαιολογητικά για απαλλαγή από τη φαρμακευτική δαπάνη


2010081901313_120707330.jpg
Διευκρινίσεις σχετικά με τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την απαλλαγή από την καταβολή συμμετοχής στη φαρμακευτική δαπάνη στους ασφαλισμένους που καταργήθηκε το ΕΚΑΣ, έδωσε ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).
Τα παραστατικά που απαιτούνται προκειμένου να βεβαιώνεται ότι κάποιος συνταξιούχος, είναι δικαιούχος ΕΚΑΣ (συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη 10%) ή είναι δικαιούχος μηδενικής συμμετοχής στα φάρμακα, λόγω απώλειας του ΕΚΑΣ, είναι τα παρακάτω, όπως ορίστηκαν από τα ασφαλιστικά ταμεία:
-Δημόσιος Τομέας επί στρατιωτικών και πολεμικών συντάξεων. Στους ασφαλισμένους που διακόπηκε το ΕΚΑΣ και απαλλάσσονται από τη συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη θα τους αποσταλεί σχετική βεβαίωση στην διεύθυνσή τους.
-ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Απαραίτητο δικαιολογητικό είναι το μηνιαίο ενημερωτικό σημείωμα συντάξεων στο οποίο θα υπάρχει εγγραφή για χορήγηση του επιδόματος ΕΚΑΣ στο μήνα αυτό ή και σχετική βεβαίωση του υποκαταστήματος από την οποία θα προκύπτει η απώλεια του δικαιώματος των συνταξιούχων στο ΕΚΑΣ.
 -ΟΑΕΕ. Χορήγηση σχετικής βεβαίωσης στους δικαιούχους ΕΚΑΣ ότι έχουν συμμετοχή 10% στα φάρμακα και στους συνταξιούχους που το απώλεσαν βεβαίωση ότι δικαιούνται μηδενική συμμετοχή.
-ΝΑΤ.  Χορηγείται βεβαίωση ότι δικαιούνται το ΕΚΑΣ ή τους χορηγείται εξαμηνιαίο εκκαθαριστικό συντάξεων στο οποίο απεικονίζεται η λήψη ή όχι του ΕΚΑΣ.
-ΕΤΑΑ ΤΕΑΔ. Εκδίδεται υπηρεσιακή βεβαίωση αν κάποιος είναι δικαιούχος ΕΚΑΣ μετά από αίτησή του.
-ΕΤΑΑ Τομείς υγειονομικών. Στο εκκαθαριστικό σημείωμα αναγράφεται η ένδειξη ΕΚΑΣ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)