Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κρίσιμη διαπαραταξιακή συνάντηση για το Ειδικό Σχολείο Φθιώτιδας


kostaleksi 1
Συνάντηση στο γραφείο του Προϊστάμενου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Σπυρίδωνα Πιλιτζίδη, πραγματοποιεί την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου η Διαπαραταξιακή Επιτροπή του Δήμου Λαμιέων για το θέμα μετεγκατάστασης του Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Φθιώτιδας.
Η συνάντηση είναι για τις 13.30 και είχε αναβληθεί την περασμένη εβδομάδα λόγω απουσίας του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης.
Όπως είναι γνωστό το Ειδικό Σχολείο στεγάζεται σε άθλιες εγκαταστάσεις στο Κωσταλέξι, μέρος που είχε δημιουργηθεί το 2003 για ελάχιστο αριθμό παιδιών, ενώ αυτή τη στιγμή εξυπηρετεί 42 μαθητές από όλον τον νομό.
kostaleksi 1Το θέμα έχει προχωρήσει από πέρυσι και μόλις τον περασμένο Απρίλιο παρουσία εκπροσώπου του ΟΣΚ βρέθηκε ως κτίριο αυτό της ΔΕΥΑΛ στην οδό Καραμανλη και Ζαφείρη, με την προϋπόθεση ότι η Υπηρεσία είναι υπό μετακόμιση όταν ολοκληρωθεί το νέο υπερσύγχρονο κτίριο της.
Σύμφωνα με την παρέμβαση του Προέδρου του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων των παιδιών που απασχολούνται στο ΕΕΕΕΚ, Π. Αγγελάκη στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαμιέων, θα πρέπει να γίνουν κάποιες παρεμβάσεις για το «πράσινο φως» (πρόσβαση ΑΜΕΑ σε όλο το κτίριο, ανάλογες τουαλέτες, περίφραξη κλπ), ωστόσο κατέδειξε ως κύριο υπεύθυνο που δεν προχώρησε η μετεγκατάσταση τον Προϊστάμενο της Δευτεροβάθμιας. Μάλιστα έστειλε και σχετική επιστολή στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για να καταγγείλει αφενός της άθλιες συνθήκες των κτιρίων που βρίσκονται αυτή τη στιγμή, όσο και τη στάση του κ. Πιλιτζίδη.
kostaleksi 2Από τη δική του πλευρά βέβαια ο κ. Πιλιτζίδης επικαλείται το δημόσιο συμφέρον, καθώς το συγκεκριμένο κτίριο είναι τεράστιο με αντίστοιχο μίσθωμα και ότι θα έπρεπε να βρεθεί κάποιο άλλο δημόσιο. Αυτό είναι και το αντικείμενο της συγκεκριμένης συνάντησης όπου συμμετέχουν οι επικεφαλής όλων των παρατάξεων του ΔΣ.
Είναι αυτονόητο ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση συντρέχουν και κοινωνικοί λόγοι και δημοσίου συμφέροντος που πρέπει να αξιολογηθούν και να συνεκτιμηθούν.
Αν ο Δήμος Λαμιέων όμως με την καταγραφή της περιουσίας του δεν έχει ανακαλύψει κάποιο κτίριο που να μπορεί να το αξιοποιήσει έστω προσεχώς ή η Δευτεροβάθμια δεν έχει να προτείνει κάποιο άλλο δημόσιο κτίριο, τότε θα πρέπει να προχωρήσει το συντομότερο η λύση με ιδιωτικό κτίριο.
Να σημειώσουμε τέλος ότι η πρόταση του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων των παιδιών του ΕΕΕΕΚ είναι η μόνιμη εγκατάσταση του Σχολείου στο πρώην Στρατόπεδο Τσαλτάκη με κατάλληλη διαμόρφωση βέβαια των χώρων, ενώ υπάρχει επίσης αίτημα για την εύρεση χώρου και στη Λοκρίδα προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι μαθητές που έρχονται από κει.
efthia.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)