Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας για το 2017


perif61
Με ενισχυμένη πλειοψηφία, κατά τη σημερινή ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός για το 2017.
Πρόκειται για ακόμη έναν προϋπολογισμό εφαρμογής της πολιτικής της Περιφερειακής Αρχής με σκοπό την σημαντική μείωση των λειτουργικών δαπανών όλων των υπηρεσιών της Περιφέρειας, τον εξορθολογισμό τους και την εξοικονόμηση κονδυλίων που διατίθενται για την ενίσχυση των κοινωνικών δράσεων, του τουρισμού αλλά και της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.
perif62perif63perif63aperif64perif65Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης, είναι προϋπολογισμός προσαρμοσμένος και βασισμένος σε δύο άξονες:
Στον περιορισμό των λειτουργικών δαπανών, οι οποίες σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά μειώθηκαν κατά 25% και στην «επένδυση» σε στόχους και δράσεις οι οποίες μεσοπρόθεσμα θα αποφέρουν περισσότερα έσοδα στην Περιφέρεια, όπως ο τουρισμός, η προβολή της επιχειρηματικής δραστηριότητας της Στερεάς Ελλάδας και η ενίσχυση κάθε πρωτοβουλίας ή σχεδίου που μπορεί να δημιουργήσει θέσεις εργασίας και ανάπτυξη.
Ο κ. Μπακογιάννης, επισήμανε προς το Περιφερειακό Συμβούλιο ότι παράλληλη και ουσιαστική στόχευση αυτού του προϋπολογισμού είναι η στήριξη των κοινωνικών ομάδων που έχουν ανάγκη και η ενίσχυση όλων των δράσεων με αυτό τον σκοπό.
perif66«Σε αυτή την κατεύθυνση, εξασφαλίσαμε και φέτος, ακόμη μεγαλύτερο ποσό, το οποίο αγγίζει το 1,1 εκατ. ευρώ, έναντι του περσινού 1 εκατ. ευρώ για κοινωνικές δράσεις , τουρισμό και ηλεκτρονική διακυβέρνηση» ανέφερε και προσέθεσε:
«Έχουμε μπει στην ουσιαστική εφαρμογή του σχεδίου μας και της υπόσχεσης που δώσαμε όταν αναλάβαμε, να κόβουμε από τα περιττά. Έτσι επενδύουμε στους τομείς που θα μας επιτρέψουν να μειώσουμε την ανεργία και να δημιουργήσουμε χώρο για έσοδα και επενδύσεις. Είμαστε εδώ για να στηρίζουμε καθημερινά κάθε οικογένεια που αντιμετωπίζει πρόβλημα, αλλά βασικός μας στόχος είναι, με ανάπτυξη και θέσεις εργασίας , να μην υπάρχει οικογένεια που θα χρειάζεται στήριξη».
Η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού
Ακολούθησε η τακτική συνεδρίαση του οργάνου. Κατά τη διάρκειά της, τρία θέματα απασχόλησαν το σώμα, εκτός ημερήσιας διάταξης, για αρκετή ώρα. Πρόκειται για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην περιοχή του Κόκκινου Βοιωτίας, οι ελλείψεις που παρουσιάζουν τα τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που βρίσκονται στη Λαμία και οι σεισμόπληκτοι της Λοκρίδας.
perif67Για το πρώτο θέμα παρουσιάστηκε στη συνεδρίαση ο εκπρόσωπος των κατοίκων της περιοχής κ. Κόντος και ανέλυσε τις διαφωνίες των κατοίκων σχετικά με το έργο το οποίο όπως διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης είναι δρομολογημένο και βρίσκεται στο στάδιο της υλοποίησης.
Οι κάτοικοι, όπως τόνισε ο κ. Κόντος είναι κάθετα αντίθετοι στο συγκεκριμένο έργο, γιατί βρίσκεται πολύ κοντά στον οικισμό. Μάλιστα όπως ενημέρωσε έχουν υπογράψει το σχετικό αίτημα οι 700 από τους 800 κατοίκους της Τοπικής Κοινότητας. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Δήμος Ορχομενού, όπως ειπώθηκε, στάθηκε απέναντι στο αίτημα των κατοίκων!
Αποφασίστηκε τελικά να διερευνηθεί το θέμα από τη νομική υπηρεσία της Περιφέρειας και την επιτροπή Περιβάλλοντος ώστε να διαφανεί αν μπορεί να ικανοποιηθεί το αίτημα των κατοίκων.
Αιτήματα φοιτητών
perif68Στην αίθουσα της οδού Αινιάνων βρέθηκαν περίπου 20 φοιτητές του τμήματος θετικών επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και δια του εκπροσώπου τους Παναγιώτη Φουντά, εξέθεσαν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν και ζήτησαν τη βοήθεια της Περιφέρειας, να πιέσει προς κάθε κατεύθυνση ώστε να επιλυθούν.
perif69Ο Περιφερειάρχης δεσμεύτηκε για άμεση συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Θ. Καρα’ί’σκου, του Δημάρχου Λαμιέων, της Διοίκησης του Πανεπιστημίου και των φοιτητών για να λυθεί κατ’ αρχήν το στεγαστικό. Όπως τόνισε ο κ. Μπακογιάννης έχει δρομολογηθεί η μεταφορά του 16ου Δημοτικού Σχολείου στο 8ο Δ.Σ. Λαμίας.
Διαβάστε στη συνέχεια την ανακοίνωση των φοιτητών με τα αιτήματά τους:
foitites5
Σεισμόπληκτοι Λοκρίδας
Το τρίτο θέμα που απασχόλησε το Περιφερειακό, εκτός ημερησίας, ήταν το θέμα με τους σεισμόπληκτους της Λοκρίδας και τις μεγάλες καθυστερήσεις που τους ταλαιπωρούν. Στην αίθουσα βρέθηκε και μίλησε ο σεισμόπληκτος κ. Κωνσταντίνου που ανέλυσε τα προβλήματα που συνεχίζουν να τους απασχολούν και ζήτησε τη συμπαράσταση του Περιφερειακού Συμβουλίου τουλάχιστον να μην καλούνται να πληρώσουν ΕΝΦΙΑ για σπίτια που δεν κατοικούνται λόγω των «φυσικών φαινομένων». Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Θ. Καρα’ί’σκος  χαρακτήρισε νόμιμη την απαλλαγή τους από τον ΕΝΦΙΑ.
Αποσύρθηκε η έγκριση του αναθεωρημένου ΠΕΣΔΑ
perif70Η συνεδρίαση συνεχίστηκε με τα θέματα ημερήσιας διάταξης  που εγκρίθηκαν. Εξαίρεση αποτέλεσε το θέμα της έγκρισης του αναθεωρημένου Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρησης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ), για το οποίο εκκρεμούν κάποιες υπογραφές κι όταν τακτοποιηθεί θα οριστεί άμεσα έκτακτο Συμβούλιο για την έγκρισή του.
*** Η τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για το 2016 θα γίνει στις 19 Δεκέμβρη στον Ορχομενό.
efthia.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)