Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πότε έρχεται ο χιονιάς στη Φθιώτιδα...

  Πότε έρχεται ο χιονιάς στη Φθιώτιδα...
Η μεγάλη βουτιά του υδράργυρου θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη, με τα χιόνια να πέφτουν μεχρι και σε ημιορεινές περιοχές της Φθιώτιδας με υψόμετρο τα 500-600 μέτρα (έως Δομοκό, Μπράλο, χάνι Καρανάσιου κτλ) και τη θερμοκρασία από τους 16 βαθμούς που είναι τώρα να πέσει στους 8 βαθμούς Κελσίου η μέγιστη!
Θα προηγηθεί βροχερός καιρός το τριήμερο Σάββατο - Κυριακή - Δευτέρα. Από την Τετάρτη ο καιρός βελτιώνεται και η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει.
Δείτε παρακάτω αναλυτικά τι καιρό θα κάνει τις επόμενες ημέρες σύμφωνα με το συνεργάτη μας Κώστα Λούτα:
Ο καιρός στην Ελλάδα
Μεταβολή του καιρικού σκηνικού προβλέπεται από το βράδυ της Παρασκευής αρχικά στη Δ-ΒΔ Ελλάδα και το τριήμερο Σάββατο-Δευτέρα στην υπόλοιπη χώρα με βροχές, τοπικές καταιγίδες κυρίως στο Ιόνιο και ενισχυμένους νοτιάδες στα 5-7 μποφόρ. Από το βράδυ της Δευτέρας στη βόρεια Ελλάδα και την Τρίτη σταδιακά σε όλη τη χώρα προβλέπεται "επιδρομή" πολικών αερίων μαζών από τη Ρωσία με κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας κατά 8-10 βαθμούς, ισχυρούς βοριάδες και χιόνια στα ημιορεινά και ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας καθώς και σε πεδινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας. Πιο συγκεκριμένα:
 
Από το βράδυ της Παρασκευής ο καιρός θα χαλάσει αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και αργότερα σε όλη τη δυτική Ελλάδα με βροχές, τοπικές καταιγίδες στο Ιόνιο και πολύ ισχυρούς νοτιάδες 5-7 μποφόρ. 
 
Στη διάρκεια του Σαββάτου τα φαινόμενα θα επεκταθούν σε όλα τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο. Πρόσκαιρη βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός στα ηπειρωτικά από τις βραδινές ώρες του Σαββάτου έως το πρωί της Κυριακής με την κακοκαιρία να περιορίζεται στο κεντρικό ανατολικό Αιγαίο.
 
Από το μεσημέρι της Κυριακής νέο κύμα βροχών θα έρθει από τα δυτικά με βροχές και τοπικές καταιγίδες, αρχικά στη δυτική Ελλάδα. Από το βράδυ της Κυριακής τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα.
 
Τη Δευτέρα ο βροχές και οι καταιγίδες θα αφορούν τα δυτικά, κεντρικά, βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα εκδηλώνονται τοπικές βροχές μικρής διάρκειας. Χιόνια θα πέσουν από το μεσημέρι στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης. Στη διάρκεια της νύχτας θα χιονίσει στα πεδινά της δυτικής Μακεδονίας (Φλώρινα, Κοζάνη) και κατά τόπους σε περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας με αρκετά χαμηλό υψόμετρο (100-200 μέτρα).
 
Την Τρίτη προβλέπεται άκρως χειμερινός καιρός με χιονοπτώσεις στα πεδινά της δυτικής Μακεδονίας, τα ορεινά και ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας (από τα 500-600 μέτρα περίπου στην Χαλκιδική, ανατολική Στερεά και Εύβοια) και στην ορεινή Πελοπόννησο από τα 800-900 μέτρα.
 
Ο καιρός στην Φθιώτιδα
Βροχερό προβλέπεται το τριήμερο Σάββατο-Δευτέρα, ενώ την Τρίτη η θερμοκρασία θα κάνει βουτιά και θα πέσουν χιόνια όχι μόνο στα ορεινά, αλλά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικά μέχρι τα 500-600 μέτρα). Χειμερινός θα διατηρηθεί ο καιρός και την Τετάρτη, με πολύ χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες, συννεφιά και ασθενείς χιονοπτώσεις τις πρωινές ώρες περίπου από τα 500-600 μέτρα. Από το μεσημέρι της Τετάρτης προβλέπεται βελτίωση του καιρού με την θερμοκρασία να σημειώνει σταδιακή άνοδο έως τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας. Πιο αναλυτικά:
 
Για αύριο Παρασκευή προβλέπονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν Α-ΝΑ 2-3 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7-14 βαθμούς.
 
Το Σάββατο προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν Α-ΝΑ 2-3 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7-14 βαθμούς.
 
Την Κυριακή προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το βράδυ θα σημειωθούν βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν Α-ΝΑ 2-3 μποφόρ και η θερμοκρασία σε άνοδο θα κυμανθεί από 11-17 βαθμούς.
 
Την Δευτέρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και ασθενείς ανέμους, ενώ η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. 
 
Την Τρίτη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και χιόνια στα ορεινά. Βαθμιαία οι χιονοπτώσεις θα κατέβουν σε χαμηλότερα υψόμετρα (μέχρι περίπου τα 500-600 μέτρα). Από το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3-5 μποφόρ και η θερμοκρασία σε κατακόρυφη πτώση δε θα ξεπεράσει τους 8 βαθμούς.
 
Μπορείτε να βλέπετε Live εικόνα από τον καιρό στην πόλη της Λαμίας και τη Θερμοκρασία στην πόλη, ανά πάσα ώρα και στιγμή:  εδώ
lamiareport.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)