Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τι έγινε στο συνέδριο της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας (φωτο)


Με χαιρετισμούς εκ μέρους της κυβέρνησης του υπουργού αγροτικής ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου,του Περιφερειάρχη Στερεάς Κώστα Μπακογιάννη , βουλευτών και εκπροσώπων κομμάτων άρχισε το απόγευμα της Παρασκευής στα Καμ. Βούρλα το 1ο συνέδριο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς Ελλάδας.
Ενσωματωμένη εικόνα 3
Ο πρόεδρος της ΠΕΔ και Δήμαρχος Ορχομενού Λουκάς Υπερήφανος στην εισήγηση του τόνισε ότι  η Αυτοδιοίκηση χρόνια ανέμενε την αναδιάρθρωση λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και γιαυτό χαιρετίσαμε την εφαρμογή του Καλλικράτη. Όμως η εφαρμογή του συνέπεσε με την γενικότερη οικονομική και κοινωνική κρίση και έτσι δεν μπόρεσε η Τ.Α. να διαδραματίσει τον ουσιαστικό της ρόλο. Γιατί αρμοδιότητες χωρίς τους αντίστοιχους πόρους δεν μπορούν να ασκηθούν ενώ ταυτόχρονα σηματοδοτήθηκε και μια  δραματική αφαίμαξη  στελεχιακού δυναμικού είτε λόγω προώρων συνταξιοδοτήσεων είτε μετακινήσεων σε άλλους βαθμούς διοίκησης χωρίς το δικαίωμα  αναπλήρωσης αυτού του προσωπικού με νέες προσλήψεις.
Ενσωματωμένη εικόνα 4
Ζητάμε την εφαρμογή της συνταγματικά κατοχυρωμένης διοικητικής και οικονομικής αυτοτέλειας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και επιθυμούμε την διοικητική μεταρρύθμιση επί τη βάσει  βέλτιστων πρακτικών που εφαρμόζονται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Για τον λόγο αυτό ως ΠΕΔ Στερεάς έχουμε συστήσει ομάδες εργασίας που ανέλαβαν  την σύνταξη συγκριμένων προτάσεων και θέσεων που οφείλει η κυβέρνηση να τις αξιολογήσει και να δρομολογήσει την θεσμοθέτηση τους.
Οι θέσεις αυτές θα αναλυθούν το πρωί του Σαββάτου κατά την δεύτερη ήμερα του συνεδρίου και  θα τεθούν υπόψη των συνέδρων για να λάβουν την έγκριση τους και να  διαβιβαστούν στην γενική κυβέρνηση.
Ενσωματωμένη εικόνα 2
Υπέρ της ανεξαρτησίας και της οικονομικής αυτοτέλειας των θεσμών της Αυτοδιοίκησης τάχθηκε και ο περιφερειάρχης Στερεάς Κώστας Μπακογιάννη.
Έχει έρθει η ώρα να αντιληφθούν όλοι ότι μπορούμε να σηκώσουμε το βάρος της σημερινής κατάστασης, μόνο αν είμαστε μαζί. Έχουμε μπροστά μας μάχες σκληρές και προκλήσεις σε όλα τα επίπεδα, γι αυτό έχουμε και υποχρέωση να προχωρήσουμε μπροστά με συναίνεση και συνεργασία. Ας μην ξεχνάμε ότι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματά μας είναι η υπεχρηματοδότησα της Στερεάς Ελλάδας και η διεκδίκηση θέλει αντοχή και δύναμη. 
Ενσωματωμένη εικόνα 1
Από πλευράς  κυβέρνησης δεν ήρθε τελικά ο νέος καθ ύλης αρμόδιος αλλά ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου που αναφέρθηκε κυρίως σε δικές του αρμοδιότητες και  ελάχιστα στα ουσιαστικά ζητήματα που αφορούν τους λειτουργούς της Αυτοδιοίκησης γιατί όπως είπε λόγω  των κυβερνητικών αλλαγών δεν είχε συγκεκριμένες θέσεις της νέας πολιτικής ηγεσίας του αρμόδιου υπουργείου.
Μετά το  περάς των εργασιών της πρώτης ημέρας ο  πρόεδρος της ΠΕΔ ο Λουκάς Υπερήφανος αισθάνθηκε ελαφρά δυσφορία , πιθανόν και λόγω του άγχους για  να μην υπάρξει η παραμικρή αβλεψία,τον εξέτασε επί τόπου ο Δήμαρχος Καμένων Βούρλων Γιάννης Συκιώτης γνωστός καρδιολόγος, ο οποίος συνέστησε την διακομιδή του στο Νοσοκομείο Λαμίας για προληπτική εξέταση.
Ετσι ο κ. Υπερήφανος διανυκτέρευσε στο Νοσοκομείο αλλά αναμένεται κατά την  κρίση των γιατρών να εξέλθει το  πρωί του Σαββάτου…..
Του ευχόμαστε περαστικά και πάντα υγιής!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)