Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Καμένα Βούρλα - Το υπερσύγχρονο κέντρο υγείας «φάντασμα»-Δεν υπάρχει γιατρός ούτε για δείγμα

Μπορεί τα μηχανήματα και οι εγκαταστάσεις να είναι τελευταίας τεχνολογίας αλλά δεν υπάρχει προσωπικό



Μπορεί οι εικόνες που θα δείτε στο video να σας φανούν απίστευτες, είναι όμως πέρα για πέρα αληθινές. Όπως θα δείτε στο αποκλειστικό ρεπορτάζ του Βαγγέλη Γκούμα, ένα ολοκαίνουργιο κέντρο υγείας στα Καμένα Βούρλα που έχει κοστίσει εκατομμύρια ευρώ με σύγχρονα μηχανήματα ακόμη και χειρουργεία, παραμένει κλειστό εδώ και δυο χρόνια λόγω έλλειψης προσωπικού.

Όταν η κάμερα του Star μπήκε στο κέντρο υγείας στα Καμένα Βούρλα, μείναμε κυριολεκτικά άφωνοι από τις άρτιες εγκαταστάσεις, τα υπερσύγχρονα ιατρικά μηχανήματα, τα χειρουργεία,και τους χώρους ανάνηψης.
Όλα καινούργια, έτοιμα να λειτουργήσουν και να περιθάλψουν τους ασθενείς των γύρω περιοχών.

Μόνο που αυτό όσο και να φαίνεται απίστευτο είναι αδύνατον, καθώς δεν υπάρχει ούτε ένας γιατρός ούτε μια νοσοκόμα για δείγμα.
Πάνω από 5,5 εκατομμύρια ευρώ ξοδευτήκαν για την δημιουργία του αστικού κέντρου υγείας ενός μικρού νοσοκομείου 3700 τετραγωνικών μέτρων το οποίο λειτούργησε για ένα μικρό χρονικό διάστημα και στην συνέχεια ερημώθηκε λόγω έλλειψης προσωπικού. Για να μην κλείσει εντελώς στις αρχές του 2015 το κέντρο υγείας έγινε οργανισμός.

Σε όλη την διάρκεια της αυτοψίας που κάναμε είδαμε με ανάμεικτα συναισθήματα πολυτελείς χώρους και προηγμένα ιατρικά μηχανήματα που δεν είχαμε συναντήσει σχεδόν σε κανένα από τα μεγάλα νοσοκομεία στα οποία είχαμε κάνει ρεπορτάζ.
Εδώ θα μπορούσαν να εξυπηρετούνται -αν υπήρχε βέβαια ιατρικό προσωπικό- οι κάτοικοι των Καμένων Βούρλων, του Αγίου Κωσταντίνου, του Μόλου όλων των γύρω χωριών ακόμη και ασθενείς από την Εύβοια.

Να αναφέρουμε τέλος, πως άμεση ήταν η αντίδραση για το χθεσινό ρεπορτάζ του Star στο νοσοκομείο της Λάμιας με το κλείσιμο των χειρουργείων λόγω της έλλειψης αναισθησιολόγων.
Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης έθεσε το θέμα σε συνάντηση που είχε με τον υπουργό υγείας Ανδρέα Ξάνθο.

Σε ανακοίνωση του ζήτησε άμεσα λύσεις στέλνοντας ένα μήνυμα ότι όποιος δεν μπορεί να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν να πάει στο σπίτι του. Το ποτάμι και ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης ζήτησαν άμεση λύση του προβλήματος

star.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)