Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Στην Ευρωβουλή το «λουκέτο» στα χειρουργεία του ΓΝ Λαμίας


Nosok lamiasMΕυρωπαϊκή βοήθεια ζήτησε ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής με καταγωγή από τη Λαμία, Νότης Μαριάς, προκειμένου να επαναλειτουργήσουν τα χειρουργεία στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας.
Ο κ. Μαριάς έφερε το θέμα με γραπτή ερώτηση στην Ευρωβουλή απευθυνόμενος στην αρμόδια επιτροπή, μνημονεύοντας το άρθρο 168 της ΣΛΕΕ για τη δράση της ΕΕ: «συμπληρώνει τις εθνικές πολιτικές, αποβλέπει στη βελτίωση της δημόσιας υγείας, στην πρόληψη της ανθρώπινης ασθένειας σε όλες τις μορφές της και στην αποτροπή των πηγών κινδύνου για την σωματική και ψυχική υγεία». Ο κ. Μαριάς καταγγέλλοντας για μία ακόμη φορά τα μνημόνια που επέβαλε η τρόικα στη χώρα μας επισήμανε ότι «μείωσαν δραστικά τις δαπάνες υγείας με αποτέλεσμα τη δυσλειτουργία σημαντικών Υπηρεσιών Υγείας».
Ειδικότερα όσον αφορά το Γ.Ν. Λαμίας, ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής σημειώνει ότι «είναι το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας», καθώς «καθημερινά δέχεται περιστατικά που χρήζουν χειρουργικής επέμβασης από τις Περιφερειακές Ενότητες Φθιώτιδας, Φωκίδας, Ευρυτανίας και Εύβοιας», ενώ «διαθέτει Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και Αυξημένης Φροντίδας και διενεργεί ετησίως 3.500 χειρουργικές επεμβάσεις».
Ωστόσο, συνεχίζει o Νότης Μαριάς, «ενώ οι οργανικές θέσεις Ειδικευμένων Αναισθησιολόγων είναι συνολικά οκτώ, στο νοσοκομείο υπηρετούν μόνο δύο μόνιμοι αναισθησιολόγοι, μία γιατρός αποσπασμένη από άλλο νοσοκομείο και ένας Επικουρικός Επιμελητής. Οι ελλείψεις αυτές καθιστούν ανέφικτη την πραγματοποίηση χειρουργικών επεμβάσεων και οδήγησαν τον Διοικητή του Γ.Ν. Λαμίας να ανακοινώσει την αναστολή της λειτουργίας του Χειρουργείου μέχρι νεωτέρας».
Καταλήγοντας ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, ζητά από την Επιτροπή να αναλάβει πρωτοβουλίες προκειμένου «να συνδράμει, σε συνεργασία με τις αρμόδιες Ελληνικές Αρχές, στην άμεση επαναλειτουργία του εν λόγω Χειρουργείου και στην πλήρωση των ως άνω κενών οργανικών θέσεων στο Γ.Ν. Λαμίας».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)