Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

.ΦΑΡΟΣ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣτο βόρειο Ευβοϊκό κόλπο, ανάμεσα στα Καμένα Βούρλα και στην Εύβοια, βρίσκεται μια σειρά από πράσινες νησίδες και βραχονησίδες, τα Λιχαδονήσια και το  μεγαλύτερο από τα νησάκια αυτά είναι η Στρογγυλή.
Στην κορυφή του δεσπόζει ένας πετρόχτιστος φάρος. Ο φάρος αυτός κατασκευάστηκε το 1870 από την Γαλλική Εταιρεία Φάρων. Το ύψος του πύργου του είναι 9 μέτρα και το εστιακό του ύψος είναι 41 μέτρα. Εκπέμπει δύο λάμψεις ανά 10 δευτερόλεπτα λευκές ή κόκκινες ανάλογα με την κατεύθυνση. Από το 1870 που ανεγέρθηκε μέχρι κάποια χρόνια πριν, στο νησί κατοικούσαν φαροφύλακες και επιστάτες όπου φρόντιζαν το φάρο και τη λειτουργία του. Σήμερα πια έχει αυτοματοποιηθεί και σπάνια τον επισκέπτεται κανείς, κυρίως οι κρατικές υπηρεσίες για λόγους συντήρησης των εγκαταστάσεων.
 http://goevia.com/el/rss?start=5

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα δρομολόγια για τα πανέμορφα Λιχαδονήσια από 18/6/2016 (Ώρες-Τιμές)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Ευρωσιναϊτικό Κέντρο του Ιδρύματος Όρους Σινά (ΙΟΣ) της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης Σινά, στην Τραγάνα Λοκρίδος.(φωτο)