Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Νέα Υόρκη: Ονοματοδοσία οδού εις μνήμην Δημήτρη Καστανά

Ονοματοδοσία οδού  στην Αστόρια εις μνήμην
του Δημήτρη Καστανά
Όπως προβλέπει η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Υόρκης, ως "Dimitris Kastanas' Way" θα ονομαστεί η συμβολή της Steinway  Street και 31 Avenue στην Αστόρια, στο όνομα του ιδρυτή του NGTV, Δημήτρη Καστανά. Η διασταύρωση ονομάζεται Dimitris Kastanas Way και επιλέχθηκε λόγω της έδρας των στούντιο του καναλιού. Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος, η Πολιτειακή Βουλευτής Ν.Υ. Αραβέλα Σιμωτά, ο Δημοτικός Σύμβουλος Κώστας Κωνσταντινίδης, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδς στη Ν.Υ. Κωνσταντίνος Κούτρας, ο Πρόξενος Εμμανουήλ Κουμπαράκης και εκπρόσωποι της οργανωμένης ομογένειας.
 
Γεννημένος το 1942 στο  Μώλος  Φθιώτιδας και έχοντας σπουδάσει Νομικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, ξενιτεύεται τη δύσκολη εποχή της δικτατορίας στην Ελλάδα, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή στην Αμερική.
Χωρίς να φοβηθεί τη σκληρή δουλειά, εργάζεται σε βενζινάδικο, σε ανθοπωλείο, ως busboy σε εστιατόριο, ως ασφαλιστής, και καταφέρνει μέσα σε λίγα χρόνια να αποκτήσει το δικό του εστιατόριο, και να έρθει πιο κοντά στην πραγματοποίηση ενός μεγάλου του ονείρου, να ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία.
Ηταν στις 25 Σεπτεμβρίου 1975 όταν έκανε αυτό το τολμηρό βήμα να παρουσιάσει στο Κανάλι 47 της Νέας Ιερσέης, αλλά και σε 14 άλλες Πολιτείες, μια εβδομαδιαία εκπομπή, μιας ώρας στην αρχή και με δίωρο πρόγραμμα στη συνέχεια.
Τον toy Αύγουστο 2012, είχε πουλήσει το Εθνικό Ελληνικό Κανάλι Αμερικής (NGTV), το οποίο διεύθυνε για 37 χρόνια.
Όντας πρωτοπόρος στον τομέα της ομογενειακής τηλεόρασης αποκαλέστηκε “Μίστερ Greek TV” κι από το κανάλι πέρασαν όλοι οι Ελληνες πολιτικοί και άνθρωποι της τέχνης και του πνεύματος που επισκέφθηκαν την Αμερική.
Για αρκετά χρόνια, μάλιστα, πριν κάνει την εμφάνισή της η ελληνική δορυφορική τηλεόραση, το ΝGTV μέσα από τις ειδήσεις και τα ψυχαγωγικά προγράμματα από την πατρίδα ήταν η μόνη τηλεοπτική «γέφυρα» των αποδήμων με τη γενέτειρά τους, και για κάποιες γενιές ομογενών μια καλή ευκαιρία να διατηρήσουν ζωντανή την επαφή τους με την ελληνική γλώσσα.
Παράλληλα, ξεπερνώντας το κλασικό τρίπτυχο «ενημέρωση-ψυχαγωγία-επιμόρφωση», έγινε μέσο προβολής των εθνικών μας θεμάτων και μέσα από τους τηλεμαραθωνίους που κατά καιρούς διοργάνωσε προσέφερε πολύτιμη βοήθεια σε άρρωστα Ελληνόπουλα, αλλά και στην παρέλαση.
Ηταν πρόεδρος της Ομοσπονδίας Λειτουργών Ομογενειακών Μέσων Ενημέρωσης και για την προσφορά του στον ομογενειακό Τύπου βραβεύτηκε από την ελληνική κυβέρνηση. Πριν δύο χρόνια τιμώντας τις υπηρεσίες του αυτές η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης τον επέλεξε τελετάρχη της εθνικής παρέλασης στην Πέμπτη Λεωφόρο.
 Απεβίωσε στις 14-1-2013  σε ηλικία 70 ετών
 

.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)