Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Έρχονται αυξήσεις στα τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού


kv29Με οριακή πλειοψηφία (3-2) προκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Μώλου - Αγίου Κωνσταντίνου, η εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της αναπροσαρμογής των τελών και δικαιωμάτων καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού.
Σύμφωνα με την εισήγηση του Δημάρχου Γιάννη Συκιώτη τα έξοδα του Δήμου είναι αρκετά περισσότερα από τα έσοδα δυνάμει των ισχυόντων τελών, με αποτέλεσμα ο προϋπολογισμός να μπαίνει μέσα αρκετά χιλιάδες ευρώ.
Σύμφωνα πάντα με την ίδια εκτίμηση με στοχευμένες αυξήσεις στα μεγάλα ξενοδοχεία και σούπερ-μάρκετ που χρειάζονται και περισσότερο τις παροχές του Δήμου, αλλά και συγκεκριμένες αυξήσεις στους λογαριασμούς σπιτιών και μαγαζιών ισοσκελίζονται τα έξοδα που προϋπολογίζονται για το 2017 στα 993.502 ευρώ.
Συγκεκριμένα η πρόταση έχει ως εξής:
Α. Τέλος δυνητικής φορολογίας για τα ξενοδοχεία 4* και 5* και τα supermarket άνω των 150 τ.µ. του ∆ήµου, τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στα Καµ. Βούρλα, λόγω του μεγάλου όγκου των απορριμμάτων και της συχνής διέλευσης των οχημάτων καθαριότητας, µε συντελεστή 0,15% επί των ακαθαρίστων εσόδων για τα ξενοδοχεία και τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και 1,00 ευρώ ανά τ.µ. για τα supermarket.
Β. Αναπροσαρμογή των τελών καθαριότητας και φωτισµού µε καθορισµό:
α) Ενιαίου τέλους για στεγασµένους χώρους που χρησιµοποιούνται για κατοικίες σε 1,10 € ανά τ.µ. το έτος
β) Ενιαίο τέλος για στεγασµένους χώρους γενικής χρήσης (καταστήµατα) σε 1,60 € ανά τ.µ. το έτος

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)