Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κατάλληλες και Ακατάλληλες περιοχές κολύμβησης στo Μαλιακό Κόλπο, σύμφωνα με το ΠΑΚΟΕ


pakoe ergastiria
Το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών (ΠΑΚΟΕ), συνεχίζει τη μεγάλη έρευνα που πραγματοποιεί αυτό το καλοκαίρι και αφορά την ποιότητα των νερών κολύμβησης σε πολυσύχναστες παραλίες της Ελλάδας αλλά και το πόσιμο νερό των περιοχών αυτών.Σήμερα δίνει στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα σε νερά κολύμβησης για 10 πολυσύχναστες παραλίες στο Μαλιακό Κόλπο.
Η μεγάλη έρευνα που αφορά τις παραλίες αλλά και το νερό ανθρώπινης κατανάλωσης σε πανελλαδικό επίπεδο, άρχισε τον Ιούνιο και θα ολοκληρωθεί στα μέσα του Ιουλίου. Το ΠΑΚΟΕ θα δίνει σταδιακά στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα από τις δειγματοληψίες των νερών κολύμβησης στις παραλίες, για να μπορούν να γνωρίζουν οι πολίτες, που μπορούν να κολυμπούν ελεύθερα, χωρίς να βάζουν την υγεία την δική τους και των παιδιών τους σε κίνδυνο, ενώ παράλληλα θα μπορούν να γνωρίζουν και για την ποιότητα του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης.
Οι δειγματοληψίες αυτές, γίνονται από επιστημονική ομάδα του ΠΑΚΟΕ, (χημικοί, βιολόγοι κλπ.)
Από κάθε σημείο (παραλία ή βρύση), συλλέγονται δείγματα νερού. Στη συνέχεια τα δείγματα αυτά, μεταφέρονται σε ψυγείο και με απόλυτη ασφάλεια στα πιστοποιημένα εργαστήρια που διαθέτει το ΠΑΚΟΕ και γίνονται οι αναλύσεις.
Τι αναφέρει η επιστημονική ομάδα του ΠΑΚΟΕ
Πραγματοποιήθηκαν δειγματοληψίες θαλασσινού νερού στις 06/07/ 2016 από το Μαλιακό κόλπο με τις παρακάτω συνθήκες:
Μερικές δειγματοληψίες έγιναν στα 5 μέτρα μέσα στη θάλασσα , ενώ άλλες έγιναν σε διαφορετικά σημεία αρκετά μακριά από την ακτή.
Η μέθοδος ανίχνευσης και καταμέτρησης του μικροβιακού φορτίου ή ζωντανού μικροβιακού πληθυσμού βακτηρίων E.coli, των ολικών κολοβακτηριοειδών και εντερόκοκκων, στο αρχικό δείγμα έγινε με την μέθοδο Διήθησης δια μέσου μεμβράνης πόρου 0,45 μm συγκεκριμένης ποσότητας (100mlδείγματος νερού).
Τα αποτελέσματα της εκτιμήσεως των μικροβιακών πληθυσμών που παρουσιάζονται εκφράζονται ως αριθμός βιώσιμων μονάδων, δηλαδή σε ColonyFormingUnits (CFU) ανά 100 ml δείγματος νερού (cfu/100 ml).
Οι πίνακες με τα αποτελέσματα των δειγματοληψιών είναι δημοσιευμένοι και στην ιστοσελίδα του ΠΑΚΟΕ (www.pakoe.gr).
Δικαστικά στρέφεται ο Δήμος Δελφών κατά του ΠΑ.Κ.Ο.Ε.
 Η Δ/νση Δημόσιας Υγείας Εύβοιας εξηγεί γιατί οι θάλασσές της είναι καθαρές
Λίλιαν Ζλακώνη: Ο ΠΑΚΟΕ λειτούργησε εκδικητικά
Η απάντηση του Δήμου Χαλκίδας για τις παραλίες που ο ΠΑΚΟΕ έβγαλε ακατάλληλες

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)