Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Θα ανοίξει Δραματική Σχολή στην Λαμία; – Τι λέει ο βουλευτής Φθιώτιδας Γιάννης Σαρακιώτης

Την Πέμπτη, 25/05/2016, ο Βουλευτής του Νομού Φθιώτιδος Ιωάννης Σαρακιώτης είχε την ιδιαίτερη χαρά και τιμή να συναντηθεί και πάλι με τον επί σειρά ετών φίλο, σπουδαίο ηθοποιό και σκηνοθέτη, αλλά και Ιδρυτή και Διευθυντή της πρώτης στον Ελλαδικό χώρο Ανώτερης Δημοτικής Σχολής Δραματικής Τέχνης, κ. Δημήτρη Παπαγιάννη.
Κατά την επίσκεψή του στους χώρους φιλοξενίας και διδασκαλίας της Ανώτατης Δραματικής Σχολής, που διευθύνει ο κ. Παπαγιάννης υπό την αιγίδα του Δήμου Αγίας Βαρβάρας Αττικής, ο κ. Σαρακιώτης είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στους χώρους διδασκαλίας και στις θεατρικές εγκαταστάσεις της Σχολής και να συνομιλήσει με διδάσκοντες και σπουδαστές.
Σαρακιώτης Δραματική Σχολή 3
Ο κ. Παπαγιάννης ενημέρωσε εκτενώς τον βουλευτή για τα καλλιτεχνικά δρώμενα και τις πολιτιστικές πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ως Διευθυντής της Σχολής, αλλά και ως εν ενεργεία ηθοποιός και σκηνοθέτης, ο οποίος, σημειωτέον, σε ηλικία 78 ετών σήμερα, έχει συνεργασθεί με τα ιερά τέρατα του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου.
Στο κατώφλι μιας μεγάλης καλλιτεχνικής διαδρομής σήμερα αλλά γεμάτος διάθεση για περαιτέρω προσφορά στο χώρο του πολιτισμού, ο κ. Παπαγιάννης κατέθεσε με ενθουσιασμό το ενδιαφέρον του να συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις στην υλοποίηση πρωτοβουλιών, τις οποίες προτίθεται να αναλάβει ο κ. Σαρακιώτης για την εκπαιδευτική και εν γένει πολιτιστική αναβάθμιση του Νομού, μέσω της παρουσίασης σημαντικών θεατρικών παραστάσεων αλλά και της διοργάνωσης λοιπών εκδηλώσεων πολιτισμού στη Φθιώτιδα.
Σαρακιώτης Δραματική Σχολή  4
Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών αυτών διερευνήθηκε ειδικά η προοπτική της ίδρυσης και λειτουργίας Ανώτερης Δραματικής Σχολής στο Νομό Φθιώτιδας, την οποία οι δύο άντρες δεσμεύθηκαν να εξετάσουν διεξοδικά προκειμένου να αναληφθεί από κοινού δράση προς την κατεύθυνση της υλοποίησης ενός τόσο μεγαλόπνοου για τον πολιτισμό του νομού έργου.
Σαρακιώτης Δραματική Σχολή 2

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)