Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΝΕΕΣ αστυνομικές ταυτότητες με… μικροτσίπ για όλους- ΔΕΙΤΕ πότε αλλάζουν και πόσο θα κοστίζουν


ΝΕΕΣ αστυνομικές ταυτότητες με… μικροτσίπ για όλους- ΔΕΙΤΕ πότε αλλάζουν και πόσο θα κοστίζουν

29.04.2016 - 14.04
​Μέσα στον επόμενο χρόνο, το 2017, θα ξεκινήσει η υποχρεωτική έκδοση των νέων ταυτοτήτων, όπως εκτιμά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, έχει γίνει ήδη σύσταση δύο επιτροπών, που ασχολούνται με το νομοπαρασκευαστικό και το τεχνικό κομμάτι αντίστοιχα.
Τα νέα δελτία ταυτότητας θα έχουν μικροτσίπ, το οποίο αρχικά θα περιέχει βιομετρικά χαρακτηριστικά (πρόσωπο, δαχτυλικά αποτυπώματα). Οι επιτροπές αναμένεται να παραδώσουν τους φακέλους με τις προτάσεις τους μέχρι τα μέσα Ιουνίου 2016, προκειμένου να ξεκινήσει η προβλεπόμενη διαδικασία.
Οι πολίτες για να τις εκδώσουν θα πρέπει να πληρώσουν 10 ευρώ, την αξία δηλαδή του παραβόλου, ενώ οι νέες ταυτότητες θα κοστίσουν στο κράτος 80 εκατομμύρια ευρώ.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, η ΕΛ.ΑΣ. δέχεται πιέσεις από τις ΗΠΑ προκειμένου να προχωρήσει στον εκσυγχρονισμό των αστυνομικών ταυτοτήτων, καθώς θεωρούν ότι οι ελληνικές ταυτότητες πλαστογραφούνται εύκολα.
Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι ο εκσυγχρονισμός των ταυτοτήτων στην Ελλάδα, αποτελεί ούτως ή άλλως δέσμευση της χώρας μας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση από το 2006.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)