Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σε δημόσια διαβούλευση ο κανονισμός για την προστασία της ελληνικότητας του ελαιόλαδου

stilida.com

 ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΗΤΡΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΗΜΑΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑ ΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
Τους όρους και τις προϋποθέσεις για την απονομή του ελληνικού σήματος στο εξαιρετικά παρθένο και στο παρθένο ελαιόλαδο έθεσε σε διαβούλευση το υπουργείο Οικονομίας. Ο σχετικός κανονισμός για την προστασία της ελληνικότητας του ελαιολάδου που παράγεται στη χώρα μας έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση ως και τις 5 Μαΐου 2016.
Ως φορέας απονομής και ελέγχου του σήματος ορίζεται ο Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός «Δήμητρα». Για την απονομή του πρέπει να τηρούνται συγκεκριμένες προϋποθέσεις, όπως:
 – οι ελαιόκαρποι που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή των προϊόντων να παράγονται σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις στην Ελλάδα.
 – τα ελαιοτριβεία, οι επιχειρήσεις αποθήκευσης και εμπορίας μη προσυσκευασμένων προϊόντων, καθώς και οι επιχειρήσεις τυποποίησης και συσκευασίας να εδρεύουν στην Ελλάδα.
 – να καθιερώνεται και να τηρείται διαδικασία ιχνηλασιμότητας.
Όσον αφορά στις επιχειρήσεις που παράγουν ήδη πιστοποιημένο ελαιόλαδο Προστασίας Ονομασίας Προέλευσης και Προστασίας Γεωργικής Ένδειξης (ΠΟΠ / ΠΓΕ) δικαιούνται τη χρήση του Ελληνικού Σήματος.
Το ελληνικό σήμα ταυτοποιεί την προέλευση και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών (ήδη στη σχετική λίστα περιλαμβάνονται δεκάδες προϊόντα) με στόχο να κατακτήσουν μια ξεχωριστή θέση στις επιλογές των Ελλήνων και ξένων καταναλωτών.
Οι ενδιαφερόμενοι θα καταθέσουν τα σχόλιά τους στην ιστοσελίδα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης http://www.opengov.gr/ypoian/?p=7303

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)