Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ 2016


AFISA
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ "Εορτασμός Ευρωπαϊκής ημέρας καθαρισμού 2016"

1. Σας γνωρίζουμε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το 2014 θέσπισε την Ευρωπαϊκής Ημέρας Καθαρισμού στο πλαίσιο της Εκστρατείας «Ας Καθαρίσουμε Την Ευρώπη» και η HELMEPA ,στο πλαίσιο Εορτασμού της , συντονίζει και το 2016, για 3η συνεχή χρονιά στην Ελλάδα, εθελοντικό καθαρισμό ακτών από απορρίμματα και διάφορα αλλά άχρηστα αντικείμενα, με σκοπό την ανάδειξη του σημαντικού προβλήματος της ρύπανσης του φυσικού περιβάλλοντος με απορρίμματα και την άμεση ανάγκη για μια πιο περιβαλλοντικά υπεύθυνη συμπεριφορά από όλους

Η εν λόγω δράση πρόκειται να λάβει χώρα από την 6η έως και την 15η Μαΐου , με τον καθαρισμό μεταξύ τον άλλων ,μιας παραλίας , ενός λιμένα ενός τμήματος βυθού ή οποιασδήποτε γενικά παραθαλάσσιας τοποθεσίας η οποία μπορεί να είναι επιβαρυμένη με απορρίμματα και σκουπίδια .

Όπως είναι γνωστό , η προστασία του περιβάλλοντος και ιδιαίτερα των θαλασσών και των ακτών μας απαιτεί κοινή δράση πολιτείας και κοινωνίας. Η διεθνής εμπειρία και πρακτική έχει αποδείξει ότι η ρύπανση της θάλασσας μπορεί να εξαλειφθεί με την ύπαρξη ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού, που να βασίζεται στις αρχές της αειφορίας και με την συλλογική και συντονισμένη προσπάθεια όλων των κρατικών και ιδιωτικών φορέων.

2. Σε συνέχεια των ανωτέρω και για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση του κοινού περιοχής μας παρακαλείστε για την δημοσίευση – ανάρτηση - αναμετάδοση του παρόντος.

Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες , είμαστε στην διάθεση σας για τυχόν ερωτήσεις – διευκρινίσεις.(ΥΝΑ/Α/Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ/Λ/Χ ΣΤΥΛΙΔΑΣ/ΤΟΜΕΑΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΗΛ 2238022329 – ΕMAIL stylida@hcg.gr)

O ΛΙΜΕΝΑΡΧΗΣ

Αντιπλοίαρχος Λ.Σ  Κοντοστέργιος Ιωάννης

Διαβάστε περισσότερα: http://www.gkordis.com/2016/04/2016_28.html#ixzz476z9YJW3

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)