Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τη μνημη των Φθιωτων Αγιων γιορταζει και φετος η Μητροπολη Φθιωτιδας --Αρχιζουν σημερα οι θρησκευτικες εκδηλωσεις

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και επισημότητα η  Μητρόπολη Φθιώ­­τι­δας θα γιορτάσει και φέτος τη μνήμη των Φθιωτών Αγίων .
Οι πανηγυρικές εκδηλώσεις θα αρχίσουν την Παρασκευή 18 Μαρτίου στις 6 το από­­γευ­­μα με τη μεταφορά των Ιερών Λειψάνων των Φθιωτών Αγίων από το Μητροπολιτικό Μέγαρο στον Μητροπολιτικό Ναό με τη συμμετοχή  ολων των Ιερέων και Διακόνων της  Λαμίας. Εν συνεχεία θα τελεσθεί η Ιερά Ακολουθία των πρώτων Χαιρετισμών χοροστατούντος του  Επισκόπου Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ. Παντελεήμονος (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας) και τη συμμετοχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Νικολάου .
Στις 9μ.μ. θα αρχίσει  Ολονυκτία μέχρι πρωίας με λειτουργό και ομιλητή τον   Αρχιμανδρίτη  Αρσένιο Κατερέλο, Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Δίβρης.
Το Σάββατο στις 6μ.μ. θα τελεσθεί Μέγας Πα­­νηγυρικός Αρχιερατικός Ε­σπε­ρι­νός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μπραζαβίλ κ. Παντελεήμονος με τη συμμετοχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κορωνείας κ. Παντελεήμονος και του Σεβασμιωτάτου κ . Νικολάου.  Στο τέλος του Εσπερινού ο Μητροπολίτης  κ. Νικόλαος  θα επιδώσει χρηματικά βραβεία σε 17 πρωτεύσαντες μαθητές των Λυκείων της Φθιώτιδος, που εισήχθησαν στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.
Την Κυριακή 20 Μαρτίου ,γιορτή της Ορθοδοξίας θα γίνει Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία  και  λιτανεία των Ιερών Εικόνων .
lamiakos-typos.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)