Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Στην… αναμονή για προσλήψεις: Το υπουργείο ετοιμάζει προγράμματα – Το νέο voucher


Στην αναμονή βρίσκονται χιλιάδες άνεργοι στη χώρα μας περιμένοντας να υλοποιηθούν να υποσχόμενα από το υπουργείο Εργασίας προγράμματα απασχόλησης. Η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου κάθε τόσο φροντίζει να ενημερώνει τους υποψηφίους για τα προγράμματα που σχεδιάζονται και πρόκειται να υλοποιηθούν. Σύμφωνα με την τελευταία εξαγγελία της, το υπουργείο σχεδιάζει για το επόμενο διάστημα την υλοποίηση έξι νέων προγραμμάτων, συνολικού προϋπολογισμού 185,5 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία θα απευθύνονται σε 47.000 νέους ανέργους. Μάλιστα, η υπουργός υποστήριξε ότι θα δοθούν συνολικά 393 εκατομμύρια ευρώ για την αντιμετώπιση της ανεργίας στους νέους της χώρας μας, ενώ σύμφωνα με την ίδια, η απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων για τα προγράμματα αυτά βρίσκεται ήδη στο 90%.
ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ VOUCHER
Στις αρχές Φεβρουαρίου αναμένεται να εκδοθεί η πρόσκληση του αναθεωρημένου προγράμματος επιταγής κατάρτισης και απασχόλησης «Voucher 29-64», που θα προσφέρει σε 26.000 ανέργους, ηλικίας 29 έως 64 ετών, εγγυημένη απασχόληση έξι μηνών σε εταιρείες του ιδιωτικού τομέα, έναντι αμοιβής 5.500 ευρώ.
Το πρόγραμμα αφορά στους κλάδους: Εμπόριο, Logistics, Εργα υποδομής, Ενέργεια, Τουρισμό, Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών, Τρόφιμα-Ποτά και Περιβάλλον.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)