Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Έρχεται το νέο σύστημα αξιολόγησης στο Δημόσιο – Πότε κατατίθεται το ν/σ στη Βουλή και πότε θα ψηφισθεί

aftodioikisi.gr
Κατατίθεται τη Δεύτερα στη Βουλή και αναμένεται να έχει ψηφιστεί μέχρι τις 20/1 το σχέδιο νόμου για την αξιολόγηση του προσωπικού στο δημόσιο. Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, δεν θα υπάρχουν σοβαρές  αλλαγές σε σχέση με το αρχικό κείμενο, ωστόσο αναμένεται να ληφθούν υπόψη οι παρατηρήσεις κατά τη διάρκεια της δημόσιας διαβούλευσης.
Το πρώτο κεφάλαιο του σχεδίου νόμου περιλαμβάνει την σύσταση Εθνικού ηλεκτρονικού Μητρώου (θα τηρείται στο ΑΣΕΠ) για την κάλυψη διοικητικών θέσεων αυξημένης ευθύνης στο Δημόσιο. Υποψηφιότητα για την ένταξή στο Μητρώο επιτελικών στελεχών του δημοσίου θα μπορούν να θέσουν μόνιμοι και αορίστου χρόνου υπάλληλοι (εκπαιδευτικής κατηγορίας ΑΕΙ-ΤΕΙ) που υπηρετούν σε Υπουργεία, ΝΠΔΔ, ΟΤΑ και Ανεξάρτητες Αρχές και διαθέτουν  αυξημένα τυπικά προσόντα.Ειδικότερα οι υποψήφιοι θα πρέπει να κατέχουν μεταπτυχιακούς η διδακτορικούς τίτλους η να έχουν χρηματίσει προιστάμενοι στο δημόσιο για μια τριετία. Δικαίωμα συμμετοχής ως υποψήφιοι για τη στελέχωση θέσεων αυξημένης ευθύνης στο δημόσιο  θα  έχουν επίσης μέλη ΔΕΠ ΑΕΙ της ημεδαπής η της αλλοδαπής.
Το δεύτερο κεφάλαιο του σχεδίου νόμου εισάγει διατάξεις για τον νέο τρόπο επιλογής Γενικών Γραμματέων,αναπληρωτών Γενικών Γραμματέων και Ειδικών Γραμματέων στα Υπουργεία.
Στο τρίτο κεφάλαιο καθορίζεται το νέο σύστημα  αξιολόγησης του προσωπικού στο δημόσιο στη βάση σημαντικών παραμέτρων όπως τα τυπικά και ουσιαστικά  προσόντα του κάθε υπαλλήλου, οι εκθέσεις αξιολόγησης των προισταμένων του ,ενώ στην τελική του αξιολόγηση  θα προσμετράται, για πρώτη φορά, η βαθμολόγησή του από υφισταμένους του αλλά και τυχόν παρατηρήσεις πολιτών για το έργο που επιτελείται στην υπηρεσία όπου υπηρετεί.
Με διατάξεις στο τέταρτο  κεφάλαιο του σχεδίου νόμου εισάγονται διαδικασίες που καθιερώνουν νέο τρόπο επιλογής των προισταμένων στο δημόσιο (τμηματάρχες, διευθυντές, γενικοί διευθυντές).
Κυρίαρχο  ρόλο στην επιλογή των υποψηφίων για τις θέσεις ευθύνης στο δημόσιο θα έχουν  τα συμβούλια επιλογής τα οποία  θα συγκροτηθούν από μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, του Συνηγόρου του Πολίτη κλπ και στα οποία θα προεδρεύει στέλεχος του ΑΣΕΠ. Τέλος, ως κριτήρια για την επιλογή των υποψηφίων που θα στελεχώσουν την δημοσιουπαλληλική ιεραρχία  θα λαμβάνονται υπόψιν τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα,οι ετήσιες εκθέσεις αξιολόγησης ενώ ειδικά για τους γενικούς διευθυντές θα προβλέπεται και συνέντευξη.
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
Διαβάστε ακόμη: Τι περιμένει τους δημοσίους υπαλλήλους το 2016

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)