Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πρωταθλήτρια Χειμώνα η Μαλεσίνα-Μώλος -Κηφισσός Κ. Τιθορέας 1-0


MalesinaK- 4 ομάδες για τον φετινό τίτλο με την περσινή πρωταθλήτρια να ξεφεύγει τρεις βαθμούς στον α’ γύρο μετά την ισοπαλία στο ντέρμπυ Στυλίδα - Ένωση - Η χειρότερη επίδοση σε γκολ στο φινάλε -
Η Μαλεσίνα ήταν η μεγάλη κερδισμένη του νέου χρόνου και της τελευταίας αγωνιστικής του α’ γύρου επικρατώντας στην έδρα της με 3-0 του Αστέρα Σταυρού, επιτυχία που της χάρισε τον άτυπο τίτλο της πρωταθλήτριας χειμώνα, εξασφαλίζοντάς της μάλιστα διαφορά τριών βαθμών από τη δεύτερη Ένωση.
Η ομάδα του Δημήτρη Σαλαπάτα κατάφερε σε αυτόν τον πρώτο γύρο να εκμεταλλευτεί απόλυτα την έδρα της και με εννέα στις εννέα νίκες να έχει τον πρώτο λόγο και για το φετινό τίτλο. Οι απώλειες της μόλις εφτά βαθμούς από μία μόλις ήττα και δύο ισοπαλίες μακριά από την έδρα της, ενώ έχει την 3η καλύτερη άμυνα και επίθεση στην κατηγορία. Επιπλέον είδε το πρώτο της σκόρερ τον Κώστα Ρούσση να επιστρέφει με δύο γκολ που τον ανέβασαν στην 4η θέση του σχετικού πίνακα.
Η 2η της βαθμολογίας Ένωση έμεινε στο 0-0 στην έδρα της μοναδικής αήττητης ομάδας στο πρωτάθλημα, Στυλίδας. Οι δύο αυτές ομάδες μαζί με τον Ολυμπιακό Λαμίας είναι οι μοναδικές που μπορούν να απειλήσουν την πρώτη θέση και τη Μαλεσίνα σύμφωνα με τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου που έληξε σήμερα σημειώνοντας το χειρότερο ρεκόρ σκοραρίσματος με μόλις 18 γκολ σε εννέα παιχνίδια.
Αναφορικά με το ντέρμπυ έγινε ένα αμφίρροπο παιχνίδι με ελάχιστες όμως φάσεις μπροστά στις δύο εστίες. Αυτό ήταν μόλις το 2ο παιχνίδι που η καλύτερη επίθεση της κατηγορίας, αυτή της Ένωσης, έμεινε στο μηδέν, δικαιώνοντας την καλύτερη άμυνα της κατηγορίας, αυτή της Στυλίδας, που δεν έχει δεχτεί γκολ στα 11 από τα 17 παιχνίδια που έχει δώσει!
Στο άλλο παιχνίδι που δίνει ένα εκ των φαβορί της κορυφής, ο Ολυμπιακός τα βρήκε δύσκολα με τις Ράχες που φαίνεται ότι νόμιζαν ότι παίζουν εντός έδρας! Το παιχνίδι αν και ήταν προγραμματισμένο να γίνει στις Ράχες διεξήχθη στη Ροδίτσα λόγω έργων και στο β’ γύρο θα γίνει εκ νέου αντιμετάθεση για την αποκατάσταση του πλεονεκτήματος. Αυτό δεν πτόησε την ομάδα των Ραχών που προηγήθηκε δύο φορές στο σκορ και χρειάστηκε το 15ο γκολ του Νίκου Λέντα στην επανάληψη για να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. Είδηση ότι οι «ερυθρόλευκοι» σκόραραν επιτέλους από τη γραμμή του πέναλτυ!
Στην 5η θέση του πίνακα έμεινε για τον α’ γύρο η ομάδα των Καμένων Βούρλων που αν και προηγήθηκε δύο φορές στους Ευρυτάνες, έμεινε στο 2-2 με τον Ευρυτανικό.
Πολύ κοντά είναι Δάφνη Λιβανατών και Καλαπόδι μετά τη νίκη των «πρασίνων» στο πολύ ενδιαφέρον μεταξύ τους παιχνίδι που έκλεισε τις υποχρεώσεις τους στον α΄ γύρο με μια συγκομιδή 27 βαθμών και για τις δύο ομάδες.
Λευκή ισοπαλία (0-0) είχαμε και στην αναμέτρηση του Νέου Κρικέλλου με την Αταλάντη, όπου παίχτηκε η 8η - 9η θέση για τον α’ γύρο με το τελικό αποτέλεσμα να ευνοεί σαφώς τους φιλοξενούμενους. Ήταν ένα από τα λιγοστά παιχνίδια της σεζόν (μόλις το 4ο) που ο πρώτος σκόρερ του ΑΠΟ και του πρωταθλήματος Ζήσης Κωνσταντίνου δε βρήκε δίχτυα και γενικά δεν ήταν απειλητικός. Ωστόσο τα 22 γκολ που έχει πετύχει σε 17 αγωνιστικές είναι περισσότερα από το σύνολο των τερμάτων που έχουν σημειώσει οκτώ ομάδες στην κατηγορία!
Με 4αρα έκλεισε τις υποχρεώσεις του για τον α’ γύρο ο Άρης Αγ. Κων/νου που υποχρέωσε τον νεοφώτιστο Προμηθέα να τερματίσει τελευταίος σε αυτό το πρώτο μισό του πρωταθλήματος. Το τελικό 4-0 διαμορφώθηκε με γκολ που σημειώθηκαν αποκλειστικά στην επανάληψη!
Από τις πιο σπουδαίες νίκες της αγωνιστικής ήταν το 1-0 του Παμμωλιακού επί του Κηφισσού Κ. Τιθορέας. Με αυτή τη νίκη η ομάδα του Γιάννη Αποστόλου μετρά 5 νίκες σε 7 αγώνες που την έφεραν στη 13η θέση μακριά από τη θέση ουραγού όπου βρισκόταν μέχρι την 12η αγωνιστική!
Τέλος το 3ο παιχνίδι της ημέρας που έληξε ισόπαλο χωρίς τέρματα, ήταν αυτό στο ντέρμπυ της ουράς μεταξύ Ελάτειας και Παγκρατιακού. Το τελικό 0-0 διατήρησε τις δύο ομάδες στις θέσεις 16 και 17 αντίστοιχα και κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού.
Ας δούμε όμως τι έγινε σήμερα στα παιχνίδια της Α’ ΕΠΣΦ:
Μαλεσίνα 2008-Αστέρας Σταυρού 3-0 (17’ Δ. Γκανάς, 65’, 79’ Ρούσσης)
Μώλος -Κηφισσός Κ. Τιθορέας 1-0 (25’ Στ. Ρίζος)
Ευρυτανικός Λαμίας -Καμένα Βούρλα 2-2 (36’ Ντεμίρης, 74’ Ντάλλας - 4’ Σαΐνης, 49’ Κακκαράς)
Άρης Αγ. Κων/νου-Προμηθέας Στυλίδας 4-0 (49’ Σιδέρης, 55’ Λαδάς, 72’ Θυμιανόπουλος, 75’ Ρίζος)
Δάφνη Λιβανατών-Καλαπόδι 1-0 (12’ Πούλος)
Νέο Κρίκελλο-Αταλάντη 0-0
Στυλίδα- Ένωση Δυτ. Φθιώτιδας 0-0
Ράχες-Ολυμπιακός Λαμίας 2-3 (8’ Αραπίτσας, 16’ Σχουλής - 12’πεν. Χαλαστάνης, 40’ Καυκιάς, 49’ Ν. Λέντας)
Ελατειακός-Παγκρατιακός 0-0

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)